Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Multiple optimizări pentru Krone Cool Liner la aniversarea a 25 de ani

Krone a lansa prima sa semiremorcă frigorifică în 1996 și pentru a sărbători 25 de ani propune acum un model special Cool Liner, cu numeroase îmbunătățiri – printre care echiparea standard cu sistem Krone Telematics, un concept inovator de iluminare, o nouă închidere a ușii, o nouă protecție la impact ș.a. – și condiții speciale de achiziție.

Decizia de a include în oferta sa un vehicul pentru transport la temperatură controlată a avut loc într-o perioadă în care Krone căuta să se extindă pe piețe noi, dar și în domenii noi, iar punctul de pornire l-a reprezentat lansarea frigorificei Krone-Wabash, realizate în colaborare cu Wabash, cel mai mare producător de semiremorci din lume, cu sediul în Lafayette, (Indiana, SUA), care livra în Germania duba.

Când importurile nu au mai fost rentabile din cauza cursului de schimb valutar – dolarul a crescut foarte mult – Krone a preluat producătorul danez Norfrig A/S, în aprilie 2000, și a extins și modernizat fabrica acestuia din Hvam prin investiții de peste șapte milioane de euro, crescându-și capacitatea, până în 2004, la 3.000 de unități/an și sporind de peste patru ori cifra de afaceri. Apoi a fost lansat Cool Liner cu panouri din fibră de sticlă ranforsată, care a fost distribuit în întreaga Europă prin rețeaua proprie. Ulterior, datorită creșterii cererii, Krone a construit o linie de producție complet nouă în Lübtheen (Germania), cu o capacitate de 10.000 de unități/an, și în 2007 de aici a ieșit cea mai modernă semiremorcă frigorifică din lume, Duoplex Steel, complet automată, cu podea din oțel. Și aceasta s-a bucurat de un succes deosebit, vânzările au crescut de la un an la altul, iar din 2016 fabrica din Mecklenburg-Vorpommern a devenit parte a grupului Krone, ca urmare a fuzionării mai multor companii. Conceptul semiremorcii frigorifice a fost dezvoltat continuu între timp din punct de vedere tehnologic, în 2014 fiind lansată noua axă Krone Trailer pentru Cool Liner, care necesita costuri reduse pe întreaga durată de viață. În 2016 a fost presentat pentur prima dată peretele foarte ușor Isowall plus, care se poate fixa în mod flexibil în compartimentul de marfă pentru a separa spații cu temperaturi diferite. La IAA Hanovra 2018 Cool Liner a fost expus în versiune „cool și smart“, cu podea dublă și cu numeroase sisteme telematice inteligente, pentru ca în 2019 să fie prezentat agregatul frigorific modular Celsineo, realizat în colaborare cu Liebherr.

Toate aceste puncte importante de reper din istoria de 25 de ani a semiremorcii frigorifice vor fi prezentate pe diverse canale, de la Krone TV și Instagram la site-ul Krone.

Articole similare

Ad