AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Navya și Lohr – alianță strategică pentru dezvoltare tehnologică, industrială și comercială

NAVYA, lider în domeniul sistemelor de mobilitate autonomă, semnează o alianță strategică cu Lohr, un grup industrial cunoscut la nivel mondial pentru expertiza sa în domeniul ingineriei, producției și comercializării de sisteme de transport de persoane și mărfuri.

Semnarea alianței coincide cu o creștere puternică a cererii de soluții de mobilitate autonomă în întreaga lume, cu provocările aferente în ceea ce privește proiectarea, certificarea și industrializarea.

După ce va fi finalizată validarea inițială a fazei de fezabilitate tehnică și comercială, Navya și Lohr vor stabili o foaie de parcurs comună în vederea automatizării bazelor rulante disponibile în prezent și producerea lor în serie. Vehiculele cu conducere autonomă care vor fi produse de parteneriat vor permite ambelor părți să își lărgească și să își diversifice portofoliile de produse cu soluții de mobilitate omologate care vor fi competitive în regiunile lor țintă prioritare din Europa, Orientul Mijlociu și America de Nord.

Navya va contribui cu expertiza sa în domeniul sistemelor de mobilitate autonomă și va fi responsabilă pentru integrarea acestora în bazele de rulare existente, în timp ce Lohr va aduce alianței competențele sale de inginerie, împreună cu experiența sa în domeniul industrializării vehiculelor la scară largă și cu amprenta sa pe trei continente.

Unul dintre primele proiecte ale partenerilor va fi dezvoltarea unui vehicul cu conducere autonomă bazat pe sistemul Cristal®. by Lohr, model industrial. Arhitectura robotică a acestuia a fost configurată pentru a gestiona mecanica vehiculului, materiale și software. Acesta va fi automatizat de Navya și industrializat de Lohr.

Alianța va fi demarată prin integrarea pachetului AD Pack al Navya și a software-ului de conducere autonomă Navya Drive® în mai multe navete electrice Cristal® by Lohr. Acest lucru va permite efectuarea unei serii de teste și a mai multor curse de testare în condiții reale, în vederea industrializării și comercializării noii linii.

Acest prim model comun de autoconducere va fi cunoscut sub numele de Cristalya. Acesta va fi 100% electric și va avea o capacitate de până la 18 pasageri. În plus, acesta va oferi operatorilor o soluție de mobilitate partajată, adaptabilă la o varietate de cazuri de utilizare, care este atât autonomă, cât și concepută pentru a respecta pe deplin normele care reglementează transportul public și este în deplină conformitate cu acestea.

„Suntem convinși de rolul central pe care mobilitatea autonomă îl va juca în anii următori și de necesitatea de a participa la un ecosistem dinamic care să îmbine competențele și complementaritatea.

Navya și Lohr împărtășesc o viziune comună asupra provocărilor care ne așteaptă și vor elabora o foaie de parcurs pe baze solide pentru marșul nostru spre o industrializare la scară largă, în timp ce alianța noastră va consolida strategia noastră de creștere pe piața mobilității autonome.” François Lhomme, CEO al grupului Lohr.

„Alianța dintre Lohr și Navya ne va permite să creăm condițiile optime pentru a ne consolida poziția de lider în ceea ce privește inovarea și industrializarea în domeniul soluțiilor autonome pentru transportul de persoane și mărfuri. De asemenea, ne va permite să ne lărgim portofoliul de produse și servicii pentru a răspunde mai bine nevoilor clienților noștri. Punerea în comun a competențelor și proceselor noastre cu Lohr reprezintă un nou pas important în dezvoltarea noastră strategică în direcția automatizării pe scară largă a bazelor rulante existente” Sophie Desormière, CEO al Navya.

Articole similare

Ad
Ad