Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Nazare: Finanțarea pentru loturile 2, 3 și 4 din Autostrada Sibiu-Pitești este pregătită

Finanţarea pentru loturile 2, 3 şi 4 din Autostrada Sibiu-Piteşti este pregătită, în cazul în care se va semna anul acesta pentru plata avansurilor şi chiar pentru începerea lucrărilor, a declarat, recent, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

„Anul trecut a fost demarată execuţia la Sibiu-Piteşti, la loturile 1 şi 5. Se lucrează, se lucrează accelerat şi se lucrează chiar înaintea programului pe lotul de lângă Sibiu (lotul 1 – n. r.). Celălalt lot şi el a fost semnat. Încep lucrările acolo. Noi avem pregătită finanţarea inclusiv pentru alte loturi la Sibiu-Piteşti în cazul în care se vor semna anul ăsta pentru plata avansurilor şi chiar pentru începerea lucrărilor“, a spus Nazare, în cadrul unei emisiuni televizate. Oficialul a spus că sectorul transporturilor este prioritar, în condiţiile în care din cele 160 de proiecte în valoare totală de peste 100 de milioane de lei, 130 sunt ale Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de 122,11 kilometri şi este împărţită în cinci loturi: Sibiu – Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti, va avea opt noduri rutiere şi nouă tuneluri. Autostrada Sibiu – Piteşti este o parte importanta a Coridorului 4 Pan-European. Lucrările la primul lot de 13,17 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa au început în luna martie 2020. Contractul cu o valoare de 613 milioane lei, fără TVA, prevede un termen de proiectare de 12 luni şi unul de execuţie de trei ani. Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Piteşti este construit de compania austriacă Porr Construct. Aceeaşi firmă a realizat şi lotul 4 al autostrăzii Sebeş – Turda, între Unirea şi Turda, finalizat în 2018.

Articole similare

Ad
Ad