Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Nissan Navara Dark Sky, observatorul spatial mobil

Nissan a ales IAA Hanovra pentru a-si prezenta cel mai nou concept, Navara Dark Sky. Cea mai noua realizare a Nissan Intelligent Mobility, vehiculul este dotat cu tehnologia de asistenta la conducere ProPILOT, care a fost evoluata pentru a-l transforma in cel mai capabil pickup – pentru tractare sigura si eficienta.
 

Conceput in Regatul Unit, in colaborare cu Agentia Spatiala Europeana (ASE), vehiculul concept functioneaza ca un laborator de astronomie mobil, avand un telescop inovator din clasa observatoarelor de varf montat pe o remorca off-road personalizata. „ASE cartografiaza stelele cu o precizie fara precedent folosind satelitul Gaia, care a descoperit deja peste un miliard de stele. Conceptul Nissan Navara Dark Sky aduce o contributie la acest proiect, ajutand astronomii sa monitorizeze indeaproape universul din locatii greu accesibile, asa-numitele «ceruri intunecate» – departe de stralucirea nocturna a zonelor urbane, lucru care rapeste din vizibilitate“, arata Nissan intr-un comunicat de presa.
Vehiculul integreaza o serie de tehnologii inteligente, care au fost modernizate pentru a satisface nevoile clientilor de vehicule comerciale:
– ProPILOT imbunatateste comanda soferului prin combinarea tehnologiilor Nissan Intelligent Cruise Control si a tehnologiilor de asistare a directiei. Acesta mentine distanta fata de autovehiculul in fata, pastrand in acelasi timp masina si platforma centrate in timpul deplasarii pe o singura banda – chiar si in curbe.
– Sistemul Intelligent Around View Monitor a fost modernizat pentru a ajuta la remorcare, oferind soferului o vedere panoramica in jurul vehiculului si al platformei si facilitand parcarea.
– Sistemul de avertizare unghi mort a fost imbunatatit pentru a evidentia obiectele din unghiurile moarte din perimetrul remorcii.
– Intelligent Towing Hitch Alignment permite masinii sa preia controlul asupra directiei, acceleratiei, franarii si deplasarii, astfel incat sa poata fi manevrata automat pentru a se alinia cu remorca in scopul unei cuplari cat mai usoare.
Pachetele de baterii portabile Nissan utilizeaza tehnologia vehiculului electric de pe Nissan LEAF pentru a asigura o putere auxiliara, indiferent de cat de indepartata este locatia. Un motor twin-turbo diesel de 2.3 litri si 190 cp si un cuplu de 450 Nm permit ca acest vehicul concept sa abordeze terenurile anevoioase din zonele indepartate si sa poarte cu usurinta greutatea modulului telescopului. Nissan anunta ca dupa IAA Hanovra va dona telescopul „pentru a transmite mai departe spiritul explorarii si al aventurii si pentru a inspira si educa generatiile viitoare.“

Articole similare

Ad