AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile stivuitoare electrice Linde Seria X, la fel de performante ca echipamentele IC

Noile modele de stivuitoare electrice Linde X20-X35, cu o capacitate de încărcare cuprinsă între 2,0 și 3,5 t, sunt primele echipamente electrice care se ridică la nivelul de performanță și robustețe a stivuitoarelor cu motoare cu combustie internă (IC) şi transmisie hidrostatică, oferind în același timp beneficii incontestabile pentru mediu. Împreună cu noile echipamente electrice pentru aplicații standard Linde E20-E35, acestea se bazează pe aceeași platformă ca și stivuitoarele IC Linde H20-H35, lansate la sfârșitul lui 2019.

Stivuitoarele electrice ale seriei Linde X20-X35 au fost lansate oficial în cadrul unui eveniment transmis online, direct din fabrica din Aschaffenburg a producătorului german. Noile echipamente sunt capabile, aşadar, să abordeze rampe mai mari, au rate de manipulare ridicate pe termen lung și pot opera în condiţii de praf și murdărie, graţie încapsulării perfecte a cabinei şi compartimentului motorului. Utilizarea noilor utilaje pe teren denivelat, la fel ca modelele tradiţionale IC, este posibilă datorită ampatamentului lung, anvelopelor mari și rulmenților cu inel din elastomer, folosiți ca amortizoare pe puntea față. Acestea împiedică vibrațiile și șocurile declanșate de solul denivelat să fie transmise operatorului prin intermediul roților, pentru un plus de confort.

Pentru a atinge performanța dorită, motoarele bazate pe tehnologia reluctanţei sincrone (SRM) sunt utilizate în ambele serii de modele (X şi E). Eficiența motoarelor de tracțiune și a celor de ridicare este crescută cu până la 5%. Motoarele sunt echipate suplimentar cu magneți de neodim și, în al doilea rând, răcirea cu apă a modulelor de putere asigură performanțe pe o perioadă lungă de timp, fără restricții, de exemplu, în cazul funcţionării în mai multe schimburi.

În urma testelor de performanţă comparative, certificate TÜV, a reieşit faptul că seria Linde X20-X35 este la fel de puternică ca și Linde H20-H35 în ceea ce privește manipularea mărfurilor şi, în acelaşi timp, a funcționat semnificativ mai bine decât toate echipamentele concurente în ceea ce privește timpul de manipulare și costurile per palet mutat, au explicat specialiştii Linde Material Handling, în cadrul evenimentului online de lansare a noilor stivuitoare.

Pentru aplicaţiile de interior, inclusiv în depozite cu culoare înguste, noua serie E de stivuitoare electrice Linde (E20-E35) au dimensiuni compacte, iar axa directoare combinată dezvoltată de producătorul german permite efectuarea de manevre de rotire cu o rază minimă de viraj. În plus, se poate alege dintr-o gamă de opțiuni de surse de alimentare: tradiţionalele baterii plumb-acid, baterii cu litiu-ion sau sisteme cu pile de combustie pe bază de hidrogen.

Atât seria de electrostivuitoare, cât și stivuitoarele IC din gama actuală de modele se bazează pe același concept de platformă, care permite o vizibilitate excelentă printre secțiunile catargului, în lateral, în spate și în sus. La fel ca și cabina cu uși complet vitrate, care protejează împotriva intemperiilor, majoritatea celorlalte opțiuni ale stivuitorului IC sunt disponibile și pentru cele electrice. Sistemul opțional de aer condiționat complet integrat, cu sistem de ventilație cu opt duze, asigură confortul operatorului și, prin urmare, o productivitate ridicată în toate condițiile ambientale, în timp ce sistemul opțional de asistență „Linde Motion Detection” contribuie la operarea în condiţii de singuranţă.

Articole similare

Ad