Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Nominalizatii IFOY sunt evaluati raportat la concurenta directa din piata

Regula de aur a IFOY Award este aceea ca fiecare concurent este evaluat prin comparatie cu competitorii sai directi din piata si nu cu ceilalti finalisti inscrisi in aceeasi categorie. Astfel, doar aceia nominalizati care isi depasesc concurenta in materie de inovatie au sansa sa urce pe cele mai inalte trepte ale podiumului, a declarat Anita Würmser, presedintele juriului IFOY.
In categoria „Stivuitoare cu contragreutate“ au fost nominalizati Hyster, cu reach-truck-ul hybrid SRSC45H9, cu baterie li-ion, si Stiill, cu modelul RX 60-25/35, ce poate incarca marfuri de pana la 3.5 t. La „Vehicule Speciale“ vor concura Combilift, cu electrostivuitorul multidirectional Combi-CBE4, cu tractiune integrala, ce poate incarca maximum 4 t, si Sany Europe, cu reach-stacker-ul hibrid SRSC45H9A, care se remarca prin economia substantiala de energie.

Crown si Jungheinrich sunt nominalizati la categoria „Echipamente de depozit ce opereaza la inaltime“. Primul s-a calificat cu modelul ESR 1000, care, comparativ cu modelul precedent, dispune de tehnologie Xpress Lower, ce ajuta la eficientizarea timpilor de operare. Jungheinrich participa la aceasta categorie cu ERC 216zi, primul echipament cu baterie li-ion integrata, care confera performante ridicate in operare. La categoria „Echipamente de depozit ce opereaza la sol“ sunt inscrisi 3 candidati: Combilift, Raymond si Toyota Material Handling. Astfel, Combilift propune transpaleta CombiCS, recomandata manevrelor in spatii inguste, gratie design-ului compact (doar 1,05 m lungime) si a levierului de comanda special proiectat. American Raymond Corporation intra in competitie cu echipamentul automat Courier 3030, care scaneaza zona 360 de grade in jurul utilajului si il opreste pe loc daca detecteaza ca o persoana sau obiect impiedica deplasarea. Cea de-a treia nominalizare revine transpaletei electrice BT Levio seria LWI 160 de la Toyota. Utilajul este dezvoltat în jurul tehnologiei li-ion, este u?or, compact ?i eficient din punct de vedere energetic. Bateria este integrat? în construc?ia Levio LWI160, fiind eliminat? camera conven?ional? destinat? acesteia.
Categoria „AGV/Robot“ aduce si prima nominalizare pentru un producator chinez. Greek+ participa cu sistemul C200 Robot Shuttle, care identifica, preia si transporta marfuri/colete de dimensiuni standard pentru impachetare. Sistemul ofera valoare adaugata prin planificare precisa a rutelor, navigare si incarcare rapida. Tot la aceeasi categorie a fost nominalizat si producatorul francez EasyMile, pentru tractorul automat TractEasy.
Bosch Rexroth si ProGlove sunt nominalizatii categoriei „Soft-uri Intralogistice“. Primul ofera sistemul de localizare cu laser pentru vehicule autonome, care realizeaza automat harta spatiului de lucru, pozitionarea si orientarea echipamentului. ProGlove, care a participat si anul trecut la IFOY Award, prezinta acum ProGlove Cloud, pentru managementul proceselor operationale in depozit.
La categoria „Start-up of the Year“ concureaza cellumation, doks.innovation, ForkOn si Wiferion. Juriul a nominalizat cellumation cu sistemul modular celluveyor de celule hexagonale pe roti, ce pot fi combinate pentru a facilita deplasarea pachetelor prin depozit. Doks.innovation propune sistemul inventAIRy de drone, cu senzori 1D si 2D si camera video de 12 megapixeli, care colecteaza su proceseaza date pentru vehiculele cu ghidaj automat.
Sistemul de management flota oferit de ForkOn este primul soft dedicat, pe baza de cloud, dezvoltat special pentru stivuitoare si utilaje industriale. Acesta asigura o reducere cu 20% a costurilor de operare.
Wiferion dezvolta solutii wireless de alimentare cu energie pentru echipamentele industriale electrice. Acestea au la baza sistemul inductiv de incarcare etaLINK3000 si asigura alimentarea rapida a bateriilor.

Articole similare

Ad