Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua marca digitala RIO, de la Volkswagen Truck&Bus, prezentata la MAN Tour

Prima platforma IT centralizata a tuturor producatorilor destinata intregului sector de transport a fost unul dintre punctele centrale de atractie ale evenimentului MAN Roadshow din 2016. Producatorul de vehicule comerciale este initiatorul RIO, noua marca digitala a VW Truck&Bus sarbatorindu-si premiera mondiala la IAA Hanovra 2016. In Romania, platforma a fost prezentata in premiera de MHS Truck&Bus Group.
RIO inseamna interconectarea tuturor actorilor din lantul de transport si obtinerea unui castig de eficienta atat pentru expeditori, soferi, firme de curierat, companii de transport si logistica, manageri de flote si parcuri auto, dispeceri si planificatori, cat si pentru producatorii de vehicule si de caroserii.
 

Prin aceasta abordare universala poate porni acum catre viitorul digital intregul sector logistic. Joachim Drees, vicepresedintele Consiliului de administratie al MAN Truck&Bus AG si membru al conducerii Volkswagen Truck&Bus GmbH, considera ca este vorba despre o transformare digitala in cadrul logisticii. „Prin RIO am creat o platforma care prin interconectarea inteligenta a informatiilor genereaza o plus-valoare concreta pentru fiecare actor individual din ecosistemul transportului si logisticii.“
Markus Lipinsky, Chief Digital Officer la MAN Truck and Bus si CEO al RIO, adauga: „cei implicati pot obtine un beneficiu direct prin intermediul informatiilor necesare la momentul oportun, putand sa isi limiteze risipa de resurse. Astfel, procesele sunt optimizate, iar fluxul de marfa este controlat in mod eficient.“
Functiile multiple ale lui RIO se extind de la utilizarea optimizata a vehiculelor pana la comunitatea soferilor, de la repartizarea camioanelor pana la instructajele pentru soferi, de la descarcarea aplicatiei DTCO pana la utilizarea instrumentului Geo-Fencing. Pentru a fi in permanenta la zi, continuturile platformei se vor actualiza automat prin cloud, pana la 40 de ori pe an. RIO va fi disponibil incepand cu primavara lui 2017, fiind inclusa de la inceput in parteneriate, pentru ca tuturor sectoarelor sa le fie puse la dispozitie cele mai bune solutii. Prin competenta partenerilor individuali, clientul beneficiaza de plus-valoare, care depaseste posibilitatile venite din ofertele unice. Astfel, printre altele, RIO ofera servicii din partea companiilor Continental, Schmitz-Cargobull, Krone si Meiller.
Platforma deschisa pentru noi parteneri este in masura sa colecteze informatii diferite din ecosistemul transportului si logisticii, sa le combine si printr-o selectare a datelor sa trimita recomandari concrete diversilor actori ai lantului logistic creator de plus-valoare.
Producatorul de vehicule comerciale MAN, responsabil de dezvoltarea RIO in cadrul Volkswagen Truck&Bus, isi va echipa cu noua platforma fiecare dintre noile camioane de serie, incepand cu primavara lui 2017. De asemenea, in retea poate fi integrat cu ajutorul unei casete de reechipare si orice alt vehicul obisnuit care este dotat cu interfata FMS.

Articole similare

Ad