Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul președinte ACEA pledează pentru necesitatea infrastructurii pentru camioane cu emisii zero

Martin Lundstedt, CEO Volvo Group, a fost ales noul preşedinte al Asociația Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA) şi va prezida Consiliul de Administraţie ACEA în acest an decisiv pentru transportul rutier de marfă cu emisii zero. Parlamentul European și guvernele naționale discută în prezent propunerea de regulament privind infrastructura pentru combustibili alternativi (AFIR), care va aduce obiective obligatorii de încărcare și alimentare cu combustibil pentru fiecare stat membru al UE. De asemenea, Comisia Europeană urmează să propună standarde de CO2 revizuite pentru vehiculele grele în cursul acestui an.

„Camioanele electrice cu baterii sunt gata să iasă pe drum în număr mare, iar camioanele cu celule de combustibil vor urma în curând. Cu toate acestea, capacitatea operatorilor de transport de a investi în camioane cu emisii zero este direct legată de disponibilitatea infrastructurii potrivite de încărcare și realimentare. Iar aceasta lipsește astăzi aproape complet”, a declarat Martin Lundstedt.

Problema infrastructurii pentru camioanele cu zero emisii trebuie urgent abordată de AFIR, cu obiective dedicate și ambițioase. Pentru că niciun operator de transport nu va cumpăra vreodată un camion electric cu baterii decât dacă îl poate încărca pentru operațiuni fără probleme și fără întreruperi, a avertizat preşedintele ACEA.

Asociaţia a reiterat, de asemenea, că cerințele infrastructurii pentru camioane sunt complet diferite de cele ale autoturismelor, în special în ceea ce privește locația, spațiul și nivelurile minime de putere.

Consiliului de Administrație al ACEA își alege președintele anual. Martin Lundstedt a preluat în 2022 funcția de la Martin Daum, CEO Daimler Truck.

Articole similare

Ad