Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul sistem de depozitare Vertical Buffer Module de la Kardex Remstar creste viteza de comisionare a pieselor mici

Primul membru al noii familii este unitatea de stocare automatizata Kardex Remstar LR 35, un automat de depozitare ce ofera performante deosebit de ridicate in comisionarea articolelor de mici dimensiuni si raspunde foarte bine cerintelor actuale pe care intralogistica le impune in materie de dinamism, ergonomie si eficienta energetica.
Acest produs ofera depozitelor de marime mica si mijlocie solutii de comisionare a articolelor mici din boxe, cutii de carton si platouri, si cuprinde un sistem de rafturi, un cos cu manipulare automata, una sau mai multe statii de comisionare, precum si software-ul de logistica de productie proprie.
 

LR 35 este foarte util companiilor care au comenzi individuale sau volum redus in domeniul ingineriei mecanice, in industria automobilelor, in industria chimica sau cea farmaceutica, precum si in cadrul prestarilor de servicii si al intretinerii. In comparatie cu alte solutii de depozitare folosite pe scara larga – cum ar fi sistemul mini-load – LR 35 se amortizeaza in mai putin de un an si se remarca si prin performanta comisionarii comenzilor, eficienta energetica si folosirea spatiului.
LR 35, cu unul sau mai multe segmente, poate prelucra pana la 500 de pozitii de comanda pe ora la fiecare statie de comisionare si poate fi echipat cu pana la patru deschideri de operare sau statii de comisionare. Elementul central al fiecarei statii de comisionare este masa rotativa, cu inclinatie de 20°, prin care, din punct de vedere ergonomic, se asigura efectuarea celei mai confortabile munci posibile. In timp ce operatorul comisioneaza o comanda, LR 35 pregateste boxa urmatoare si o plaseaza in containerul posterior al mesei rotative. La terminarea procesului de comisionare, masa se roteste cu 180°, permitand accesul la boxa urmatoare. Disponibilitatea permanenta si imediata a marfurilor reduce la minimum timpii de asteptare in cursul proceselor de comisionare.
In cadrul sistemului de depozitare LR 35, marfurile pot fi depozitate in lazi standard sau pe platouri ce pot fi deplasate cu ajutorul sistemelor AKL sau conveierelor, evitandu-se astfel procesele de reambalare, consumatoare de timp. Platourile, lazile sau cutiile de carton de diferite inaltimi pot fi depozitate impreuna, iar fiecare dintre acestea poate suporta incarcaturi de pana la 35 kg.
Fiecare element al LR 35, care este o dezvoltare complet noua, are o structura usoara. In sistemul de rafturi cu un singur culoar cosul mobil cu manipulare automata amplaseaza in cel mai scurt timp incarcaturile la locul potrivit. Toate versiunile LR 35 se bazeaza pe aceleasi componente si pe o tehnologie identica. Reducerea numarului de componente si folosirea tehnologiei de ultima ora garanteaza scalabilitatea automatului de depozitare, economisind totodata o cantitate semnificativa de energie. LR 35 consuma doar o treime din energia necesara unui sistem mini-load si din aceasta cauza nu necesita sisteme complexe de recuperare a energiei. Tehnologia moderna de actionare, motoarele extrem de eficiente si convertizoarele de frecventa configurate optim contribuie si ele la cresterea eficientei energetice a sistemului. In plus fata de beneficiile privind protectia mediului, LR 35 este concomitent si un maestru al integrarii, deoarece poate fi incorporat cu usurinta in procesele existente si se adapteaza fara eforturi suplimentare atat la constructiile de orice fel, cat si la conveierele deja instalate. Punctele de racordare pot fi montate pe partea din fata, pe cea din spate sau pe partile laterale ale instalatiei.
In paralel cu dezvoltarea noii familii de produse, arhitectura software-ului sistemului de depozitare automat a fost si ea reactualizata conform celor mai recente tehnologii. Noul hardware de inalta performanta si ecranul tactil capacitiv, cu rezolutie mare, asigura o manipulare rapida si ergonomica. Software-ul dedicat se bazeaza pe tehnologia web, deci poate fi utilizat cu o gama larga de echipamente hardware. Functiile noi si extinse aduc beneficii reale utilizatorilor, cum ar fi manipularea si gestionarea boxelor, prioritizarea in depozitare si in cautare, viteza reglabila a manipularii fiecarei boxe si material, precum si autentificarea utilizatorului prin intermediul RFID.

Articole similare

Ad