Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement

Nu se mai distribuie dispozitive ABC TAG la plata taxei de drum din Slovenia

Incepand cu 1 februarie 2015, s-a sistat distribuirea dispozitivelor ABC Tag la plata taxei de drum in Slovenia; totusi utilizatorii de ABC Tag existenti vor putea sa foloseasca in continuare acest sistem.
Plata se va putea face direct la punctele de plata cu cardul de carburant sau cu cardul DARS in pre-pay sau post-pay.
Potrivit DARS, cei care deja un dispozitiv ABC Tag instalat pe un autovehicul, dar intentioneaza sa nu il mai foloseasca pentru autovehiculul in cauza, il pot transfera unui alt autovehicul completand urmatorul formular (Form 1BApplication for Modifying the Data on Electronic Medium).
Astfel, utilizatorii vor putea sa aleaga din categoriile de mai jos:
Categoria R3 – gradul 1 de taxare
–  Adresata autovehiculelor si vehiculelor articulate cu doua sau trei axe si cu masa maxim admisa de peste 3,5 t
–  ABC Tag-ul categoria R3 va fi legat de autovehicul individual, nefiind transferabil
–  Utilizarea: ABC Tag-ul R3 va fi activat dupa prima trecere a autovehiculului prin statia de taxare de pe asa-numita banda combinata .
 
Categoria R4 – gradul 2 de taxare–  Adresata autovehiculelor si vehiculelor articulate cu mai mult de trei axe si cu masa maxim admisa de peste 3,5 t
–  ABC Tag-ul categoria R4 nu va fi legat de autovehicul individual, fiind transferabil
–  Permite modificarea clasei de emisii inregistrate anterior, in concordanta cu CEMT
–  Utilizarea: ABC Tag-ul R4 va fi activat dupa prima trecere a autovehiculului prin statia de taxare de pe asa-numita banda combinata.

Potrivit EuroWAG, cei care au ales un card de carburant ce permite plata taxei de drum in Slovenia pot beneficia de discount de incarcare card DARS/ dispozitive ABC Tag (1% din suma incarcata pentru valori de 60-210 de euro, 3% din suma incarcata pentru 210-400 de euro, respectiv 5% pentru valori mai mari de 400 de euro) si discount pentru declararea clasei de emisii, card DARS/dispozitive ABC Tag
(Pentru alte noutati din domeniul transportului international puteti vizita si: http://www.eurowag.com/ro/despre-noi/noutati)

Articole similare

Ad