Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Oferta variata si multe inovatii pentru transportul urban

Daimler Buses va alinia la Congresul UITP o gama completa de autobuze urbane, in centrul atentiei fiind CapaCity L, de 21 m lungime, ce poate transporta pana la 191 de pasageri. Gama Citaro va fi extinsa cu un model nou-nout pe gaz natural, iar in viitorul apropiat vor intra in productia de serie versiunile electrice si pe celule de hidrogen.

CapaCity L vine pe piata intr-un moment strategic, cererea pentru solutii cat mai capacitive de transport fiind in crestere.
 

Vehiculul poate inlocui 50 de autoturisme, ajutand la decongestionarea traficului, iar incarcat la capacitate consuma doar 0,5 l/100 km/pasager, fiind poate cel mai economic mijloc de transport.
Uniunea Internationala de Transport Public (UITP) apreciaza ca transportul urban in UE a crescut cu 10% din 2000 si pana in prezent. Iar tendinta se va mentine si pe viitor. In acest context, sistemele Bus Rapid Transit sunt tot mai populare, iar specialistii Daimler Buses s-au implicat direct in dezvoltarea BRT in Rio de Janeiro, Johannesburg, Strasbourg si Istanbul. Urmatorul punct de interes este Japonia, Tokyo fiind nevoit sa isi rezolve problemele de mobilitate pana la Jocurile Olimpice din 2020.
Impreuna cu gama CapaCity, Daimler ofera si sasiul CapaChassis, de pana la 24 m lungime.

Premiera: Citaro NGT
Mercedes-Benz Citaro este cel mai bine vandut autobuz din lume, cu aproape 45.000 de unitati in operare la acest moment. Producatorul german va prezenta in premiera Citaro Euro 6 NGT, pe gaz natural, propulsat de noul motor M 936 G. Autobuzul, disponibil in varianta solo si articulat, va fi mai silentios decat actualul model diesel, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 20%, gratie utilizarii biogazului.
M 936 G este dezvoltat pe baza motorului OM 936 turbodiesel, fiind compact si la fel de puternic ca acesta din urma, aspect la care contribuie si sistemul inteligent de management al motorului, care opreste, spre exemplu, alimentarea cu energie a consumatorilor auxiliari la plecarea de pe loc, astfel incat cuplul motor sa fie disponibil in …

Articole similare