Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Olanda și-a anunțat subvențiile pe 2023 pentru achiziția de vehicule electrice

Aceasta vizează camioanele (prin schema Start pentru e-truck) și vanurile electrice (prin SEBA), dar și vehiculele de construcții și echipamentele de încărcare/descărcare (prin SSEB).

Deoarece valoarea totală a subvenției este limitată (30 de milioane de euro pentru camioane/vanuri, 36 de milioane de euro pentru echipamente speciale, alături de 14 milioane de euro pentru retehnologizare și 10 milioane de euro pentru inovare), asociația olandeză de transport și logistică TLN recomandă firmelor interesate să depună cerere cât mai repede. Cu atât mai mult cu cât în 2022 schema AanZET pentru camioane fără emisii a fost epuizată la scurt timp după apariție.

Pe lângă bugetul ajustat, cele mai importante modificări față de 2022 se referă la o mai bună aliniere a perioadei de aplicare la perioada de vacanță și la faptul că subvenția poate fi aplicată numai atât timp cât există buget. Cererile pot fi depuse numai prin intermediul formularului digital pus la dispoziție de Agenția olandeză pentru întreprinderi (RVO), formular care va fi eliminat de pe site după atingerea plafonului.

Articole similare

Ad