Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate: Bulgaria va sesiza justiția europeană

După inițiativa României, Bulgaria a anunțat că va sesiza și ea Curtea de Justiție a UE pentru „discriminare“ în contextul adoptării Pachetului Mobilitate, o reformă care a dat naştere unei lupte între Vestul şi Estul continentului, a anunţat guvernul de la Sofia.

Dispoziţiile privind revenirea şoferului, revenirea vehiculului şi interdicţia de a petrece timpul de odihnă la bordul vehiculului între două cicluri de cabotaj duc la o discriminare pe baza situaţiei geografice şi la o limitare a accesului egal la piaţa unică europeană“, au anunţat autoritățile guvernamentale într-un comunicat, potrivit AFP.

Acestea duc la un tratament defavorabil al companiilor bulgare de transport rutier internaţional“, a adăugat guvernul conservator, precizând că va depune trei plângeri privind reforma Pachetului Mobilitate la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), fără a preciza data, scrie Agerpres.

Setul de reglementări a fost aprobat în această vară la Bruxelles după negocieri aprinse, fără succes însă pentru România. Forma este total favorabilă Germaniei şi Franţa în special.

Articole similare

Ad