Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Paletii, un element atat de mic, dar atat de important


La prima vedere, paletii reprezinta o componenta atat de mica in intregul lant logistic, insa la o analiza mai amanuntita ne dam seama cat de importanti sunt, mai ales din punct de vedere al costurilor. Tocmai acest lucru a fost subliniat de Stavros Kazakos, reprezentantul CHEP in cadrul conferintei Translog Connect.
 

Un supply chain se construieste impreuna cu toti jucatorii din industrie si, in plus, devine tot mai strategic cu accent pe disponibilitate, game de produse, raspuns la nevoile in schimbare ale consumatorului si, nu in ultimul rand, costuri mai mici de operare in supply chain (SC).
In sustinerea acestor premise, reprezentantul CHEP, Stavros Kazakos, a prezentat un studiu de caz realizat pe baza proiectului pe care compania il desfasoara pentru Danone Waters.
Reteaua Danone si CHEP este formata din 11 milioane de paleti aflati in miscare in 4.500 de puncte de livrare si catre mai bine de 600 de beneficiari.
„Pentru fiecare client am incercat sa con- struim o harta a activitatii si sa analizam din perspectiva propriului sau business cum sa administram paletii“, a explicat Stavros Kazakos, subliniind cat de diferit este acest proces pentru fiecare tip de activitate.
Pentru fiecare activitate exista un nucleu in jurul caruia sunt conturate obiectivele pe care trebuie sa le identifice furnizorul de solutii de management al paletilor.
La inceputul proiectului se desfasoara o colectare extinsa de date la sediul companiei, fiind analizate tendintele din industrie si inovatiile, pentru a intelege si identifica nevoile specifice si obiectivele.
Pentru a dimensiona corect fluxurile, procesele si costurile, este utilizat un instrument dezvoltat intern de CHEP in vederea identificarii provocarilor-cheie si totodata a oportunitatilor de optimizare a operatiunilor din supply chain.

Obiective stabilite de comun acord
„Frumusetea“ unui furnizor de servicii consta in dezvoltarea unei liste de recomandari care vin in intampinarea unor obiective stabilite de comun acord pentru optimizarea SC. Recomandarile vor avea in vedere echipamentele utilizate, optiunile de servicii si cele mai bune practici in logistica.
Pentru implementare este stabilita o echipa de management de proiect care este responsabila si pentru monitorizarea modului in care se desfasoara operatiunile.
Discutiile CHEP cu Danone Waters pentru managementul paletilor au inceput in 2007, iar in 2008 au inceput analizele lantului valorilor, care s-au incheiat in 2009.

Articole similare

Ad