Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Parisul investeşte masiv în autobuze electrice

Operatorul de transport public din Paris (RATP) și autoritatea de transport pariziană, Île-de-France Mobilités, au anunțat în urmă cu câteva săptămâni că au semnat contracte cu Bluebus, Irizar și Iveco Bus, pentru achiziționarea a până la 451 de autobuze electronice. Acum Iveco Bus a dezvăluit că a primit o comandă pentru 180 de autobuze electrice, cu caroserie Heuliez.

Comanda de 451 de autobuze electrice vine după ce în 2019 a fost organizată o primă licitaţie pentru vehicule cu zero emisii, atunci pentru 800 de unităţi. RATP și-a stabilit ca obiectiv trecerea unei mari părți a flotei de autobuze la zero emisii până în 2025. În total au fost sau vor fi achiziționate 3.700 de vehicule, pentru întregul plan din

2015 până în 2025. Cu această comandă pentru 180 de autobuze electrice de 12 m lungime, împreună cu cele 247 deja în funcțiune, Iveco Bus devine cel mai important furnizor de autobuze electrice către RATP.

Autobuzele vor fi produse în centrul de electromobilitate din Heuliez – parte a CNH Industrial sub care se află și Iveco Bus – în orașul francez Rorthais.

Articole similare

Ad