Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pe Trans.eu volumele de marfă în relație cu România au scăzut cu 40%

Pe platforma Trans.eu volumele de transport pe toate rutele au înregistrat o scădere de 18%, de la 15,1 milioane în perioada noiembrie-decembrie 2021 la 12,5 milioane în perioada similară din 2022. În ceea ce privește volumele de import și export în relație cu România, acestea au scăzut într-o măsură și mai mare, cu 40%, de la 232.000 la 140.000. Exportul a avut mai mult de suferit, iar tendința de reducere a cantității de mărfuri disponibile s-a menținut și în primele două luni din 2023, comparativ cu perioada similară din 2022.

În ceea ce privește capacitatea de transport, Trans.eu a înregistrat în ultimul an o creștere semnificativă a numărului de operatori prezenți pe platformă, mai ales prin intermediul proiectelor Private Freight Exchange, prin care casele de expediții și-au creat propriile ecosisteme pentru a oferi mărfuri cărăușilor cu care lucrează constant, în detrimentul folosiri burselor. Iar firmele de transport au investit în instrumente prin care pot ajunge mai repede și mai eficient la clienți, precum Loads2GO și Trans for Carriers. Și tocmai datorită aplicației Loads2GO se poate remarca faptul că cea mai mare creștere în România a înregistrat-o transportul express, după cum și numărul vehiculelor destinate acestui serviciu a înregistrat o creștere spectaculoasă.

Numărul camioanelor grele este însă relativ constant pe Trans.eu, iar cele înmatriculate în România au lucrat cel mai mult pe relația cu Polonia, urmată de Germania, Italia, Franța și Spania.

Articole similare

Ad