Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata autoutilitarelor din Marea Britanie s-a contractat cu 23,5% in septembrie

Piata vehiculelor comerciale usoare din Marea Britanie (LCV) a scazut cu 23,5% in septembrie, potrivit datelor publicate de Societatea Producatorilor si Comerciantilor de Automobile (SMMT). Au fost inregistrate 41.216 de vanuri, in scadere cu aproximativ 12.632 de unitati fata de septembrie 2018, ca urmare a modificarilor reglementarilor si a incertitudinii economice si politice care au afectat piata.

Inmatricularile de autoutilitare mai mari, intre 2,5 si 3,5 tone, au scazut cu 35,2% in septembrie, in timp ce piata autoutilitarelor mici, sub 2 t, a crescut cu 12,3%, iar cea a utilitarelor medii (2 – 2,5 t) s-a majorat cu 16,8%. Intre timp, segmentele de pickup si 4 × 4 au scazut cu 18,8%, respectiv cu 48,4%.
Pierderile din septembrie vin dupa o perioada de crestere sustinuta de la o luna la alta, pana in august, deoarece cumparatorii au raspuns unei game largi de oferte si unei serii de noi modele. In acest an piata este in crestere cu 4,5%, cu peste 286.000 de autoutilitare noi inmatriculate, majoritatea (62,2%) din gama cuprinsa intre 2,5 si 3,5 tone. „Rezultatele din septembrie sunt neobisnuite, deoarece vanzarile de vanuri au crescut in acest an. Probabil impactul modificarilor legislative, alaturi de incertitudinea politica si economica, a denaturat piata in septembrie. Insa miscarile sunt inca sanatoase, iar acum avem nevoie de restabilirea increderii in afaceri si de o crestere economica puternica, astfel incat companiile sa investeasca in flotele lor“, este de parere Mike Hawes, director executiv SMMT.

Articole similare

Ad