Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata britanica de vehicule grele aproape s-a dublat in T2 2019

Piata de vehicule comerciale grele a crescut in Marea Britanie cu pana la 46,3%, in T2 2019, ajungand la 15.605 unitati, fata de 10.670 de unitati in T2 2018, conform datelor eliberate de Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). O serie de comenzi mari, lansate inainte de montarea obligatorie a tahografului inteligent, au impulsionat inmatricularile dupa un prim trimestru destul de puternic.

Inmatricularile de suprastructuri au crescut cu 51,9%, atat pe segmentul 6- 16 t, cat si peste 16 t. Si cererea pentru ansambluri a crescut semnificativ cu 38,1% (6.031 de unitati).
Aproape toate tipurile de carosari au inregistrat cresteri ale inmatricularilor, inclusiv autotractoate (+34%), cel mai popular segment de piata. Inmatricularile de cisterne si containere aproape s-au dublat din T2 2019, crescand cu 109,3%, respectiv 111,1%.
„Un al doilea trimestru puternic pentru inmatricularile de camioane este, cu siguranta, o veste buna, cu toate acestea cresterea pietei a fost generata, fara indoiala, de decizia operatorilor de a-si extinde flotele inainte de introducerea trahografului inteligent. Dupa aceasta performanta semnificativa din al doilea trimestru al anului, ne asteptam la o scadere pentru perioada urmatoare, mai ales ca incertitudinea politica si economica va continua sa joace un rol important in descurajarea intentiilor operatorilor de a investi in flote“, a declarat Mike Hawes, director executiv SMMT.

Articole similare

Ad