Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata camioanelor ecologice si a sistemelor de propulsie pentru utilajele de constructii este in crestere la nivel mondial

BESG (Bosch Emission Systems) aduce noi facilitati de productie la Neunkirchen, in landul Saarland din Germania. Avand o suprafata de 3.500 de metri patrati, fabrica a ajuns la capacitate maxima cu ceva timp in urma. Acum, sunt disponibili aproape 15.000 de metri patrati. „In noua noastra unitate, ne putem asigura ca procesele de productie si logistica sunt optime si rentabile inca din prima zi”, declara Uwe Becker, directorul tehnic al uzinei din Neunkirchen.
 

Extinderea facilitatilor in Germania este doar unul dintre beneficiile obtinute de Bosch ca urmare a cresterii prognozate a pietei. Inginerii Bosch rafineaza in permanenta portofoliul de produse care acopera orice, de la integrare la productia de sisteme complete de control a gazelor de esapament, atat pentru aplicatii off-road, cat si rutiere. De asemenea, in America de Nord, BESG a inceput sa doteze autoturismele de dimensiuni mari, precum SUV-urile, cu sisteme complete de control a gazelor de esapament. Unul dintre factorii care au influentat acest fapt este cresterea pietei diesel in America de Nord. Modele precum Jeep Cherokee sau Dodge Ram 1500 au devenit proiecte de referinta. In prezent, in Statele Unite sunt disponibile 37 de modele diesel. Pana in 2017 se preconizeaza ca acest numar va ajunge la 60.
Sistemele integrate inovatoare ale Bosch reduc emisiile per kilometru parcurs pentru autoturisme, autovehicule comerciale si utilaje de constructii.
La baza operatiunilor de productie ale BESG se afla trei tehnologii de productie de ultima generatie. Un utilaj controlat complet electronic indoaie tevile care au un diametru cuprins intre 2,5 si 6 inch. Datorita uneltelor speciale dezvoltate in cadrul societatii este posibila obtinerea celor mai mici raze de indoire. Apoi, cea mai recenta tehnologie de sudare robotizata asigura sudarea simultana eficienta a componentelor. In a treia etapa, Bosch Emission Systems poate taia tridimensional forme complexe utilizand un sistem laser unic in lume.
Bosch Emission Systems GmbH & Co. KG a fost infiintata in 2010 ca o societate mixta cu doi alti parteneri. De atunci, BESG dezvolta, produce si integreaza sisteme de control a gazelor de esapament pentru utilajele de constructii si autovehiculele comerciale. Bosch a devenit unicul proprietar al companiei in octombrie 2012. In total, BESG are in prezent peste 200 de angajati in unitatile din Stuttgart, Köln si Neunkirchen.

Articole similare

Ad