Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Pietele de capital, chemate sa isi aduca contributia la redresarea Europei

Comisia Europeana a adoptat, pe 24 iulie, un pachet privind redresarea pietelor de capital, in cadrul strategiei sale generale de redresare in urma crizei provocate de coronavirus. Astfel, dupa pachetul bancar menit sa faciliteze acordarea de imprumuturi gospodariilor si intreprinderilor din intreaga Uniune Europeana (propus la sfarsitul lui aprilie), masurile prezentate acum vizeaza sa inlesneasca sprijinirea de catre pietele de capital a intreprinderilor europene, pentru ca acestea sa se redreseze in urma pandemiei. Concret, pachetul propune modificari specifice ale normelor pietei de capital, ceea ce va incuraja investitii mai substantiale in economie, va permite recapitalizarea rapida a firmelor si va spori capacitatea bancilor de a finanta redresarea.
„Trebuie sa ajutam intreprinderile sa atraga capital si sa obtina mai usor finantarile de care au nevoie. Pietele de capital sunt vitale pentru redresare, deoarece doar finantarea publica nu va fi suficienta pentru ca economiile noastre sa revina pe calea cea buna. In septembrie vom prezenta un plan de actiune mai amplu privind uniunea pietelor de capital”, a declarat Vladis Dombrovskis, vicepresedintele executiv pentru O economie in serviciul cetatenilor.
Pachetul contine ajustari specifice ale Regulamentului privind prospectul, ale MiFID II (Directiva privind pietele instrumentelor financiare) si ale normelor privind securitizarea. Toate amendamentele se afla in centrul proiectului Uniunii pietelor de capital, care vizeaza o mai buna integrare a pietelor de capital nationale si asigurarea accesului egal la investitii si oportunitati de finantare in toata UE.

Articole similare

Ad