Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

PMB: Prototipul autobuzelor Mercedes-Benz Citaro Hybrid va fi livrat pe 1 martie

Prototipul autobuzelor hibrid, dotat cu scaune tapitate si climatizare automata, cu prize USB pentru incarcarea rapida a dispozitivelor mobile si facilitati pentru persoane cu dizabilitati, va fi livrat Primariei Bucuresti pe 1 martie.
Primarul general, Gabriela Firea, a facut prezentarea lui pe Facebook. „Interiorul e modern, practic, dotat cu scaune tapitate si climatizare automata, cu o capacitate mare de transport calatori, functii speciale pentru persoanele cu dizabilitati, este dotat cu prize USB pentru incarcarea rapida a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic. O atentie speciala a fost acordata si postului de conducere al soferului, acesta beneficiind de dotari de ultima generatie care ii cresc siguranta si confortul”, a mentionat primarul general.

Gabriela Firea subliniaza ca, in scopul maririi aportului adus de tehnologia hibrida, a fost adaugat un sistem de virare tip “Intelligent eco steering”, care foloseste energie doar in momentele in care conducatorul autobuzului schimba pozitia volanului. De asemenea, a fost adaugata o punte motoare construita din materiale usoare, silentioasa, cu zgomot de rulare redus, ce foloseste pentru lubrifiere un mix de ulei mineral si sintetic pentru o mentenanta cat mai redusa. „Achizitia noilor autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid e un pas important in diminuarea poluarii generate de traficul urban. Din luna mai, PMB va receptiona cate 20 de unitati pe luna, pana in noiembrie inclusiv.”
Valoarea totala a contractului este de aproximativ 50 de milioane de euro (TVA inclus), iar garantia este de 8 ani.

Articole similare

Ad