Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia extinde reteaua ViaToll de la jumatatea lui 2017

Pe 9 iulie a.c. a intrat in vigoare decretul aprobat de Consiliul de Ministri privind modificarea regulamentului rutier referitor la sectiunile nationale de drum, taxabile in format electronic prin sistemul ViaToll. Proiectul regulamentului presupune ca ViaToll sa fie extins cu 360 km de drumuri nationale, mai precis 25 de km de drumuri expres si 335 km de drumuri nationale.
 

Reamintim ca din iulie 2011, Polonia a introdus un sistem de plata electronica a taxelor cu ajutorul dispozitivelor ViaToll, sistem ce vizeaza toate autovehiculele cu o masa maxima admisa mai mare sau egala cu 3,5 t sau autocarele cu peste 9 locuri inclusiv. Sistemul taxelor de drum ViaToll functioneaza pe principiul microundelor, bazat pe tehnologia folosita in Cehia si Austria.
Valoarea taxei de drum se calculeaza in functie de categoria de drum pe care se circula (clasa A, S, GP si G), tipul si greutatea vehicului, clasa de emisie. Nu se taxeaza TVA la plata taxei de drum prin sistemul electronic de plata ViaToll.
TSG euroShell ofera posibilitatea platii taxelor de drum in Polonia prin intermediul aparatelor ViaToll. Dispozitivele comandate vor fi atasate cardurilor, iar contravaloarea aferenta taxelor de drum se va achita pe factura Shell.
Mai multe detalii puteti afla de la http://www.tsg-euroshell.ro/cardul-euroshell/taxe-de-drum-in-europa/

Articole similare

Ad