AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Polonia stabileşte salariul minim pentru deținătorii de cărți albastre din UE

Polonia a stabilit salariul minim pentru deținătorii de Carte Albastră a Uniunii Europene (UE) la 7.751,21 zloti pe lună (aproximativ 2.031 de dolari/lună), după o analiză efectuată de Oficiul de Statistică din Polonia. Noua cerință de salariu minim a intrat în vigoare pe 9 februarie 2021 și va fi în vigoare pentru restul anului.

Cartea albastră a UE stabilește condițiile de intrare și de ședere pentru resortisanții din afara UE care au o calificare înaltă și care doresc să lucreze într-un loc de muncă înalt calificat într-o țară a Uniunii. Solicitanții unei Cărți Albastre a UE trebuie să prezinte un contract de muncă valabil sau o ofertă fermă de angajare pentru cel puțin 1 an, prin care li se oferă un salariu care este de cel puțin 1,5 ori mai mare decât salariul mediu anual brut din statul UE în cauză, un document care să ateste că au calificările necesare, un document de călătorie valabil și, dacă este necesar, o viză şi dovada unei asigurări de sănătate.

Prin adoptarea salariului minim, Polonia îşi protejează piaţa naţională de forţă de muncă înalt calificată, eliminând riscul importului de lucrători din afara UE, care să fie plătiţi cu salarii mai mici decât nivelul real din piaţă.

Articole similare

Ad