Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Rotterdam ia masuri pentru Brexit

Autoritatea Portului Rotterdam a anuntat implementarea unei serii de masuri ca parte a unei actiuni coordonate de atenuare a efectelor unui Brexit fara acord, inclusiv 700 de locuri de parcare suplimentare pentru camioane, in cazul in care documentele vamale nu au fost pregatite corespunzator.
Conform planului, Autoritatea Portului Rotterdam (PRA), municipalitatea Rotterdam, municipalitatea Vlaardingen si Autoritatea pentru Administrarea Autostrazilor Rijkswaterstaat (Directia Generala Lucrari Publice si Gospodarirea Apelor) creeaza cinci spatii de parcare tampon. Camioanele vor putea astepta aici temporar daca documentele vamale nu au fost pregatite corespunzator pentru trecerea maritima in Regatul Unit, in cazul in care UK va parasi UE la 29 martie 2019 fara acord.

Potrivit autoritatii portuare scopul actiunii sa reduca la minimum eventualele intarzieri care rezulta din formalitatile vamale suplimentare la terminalele de feribot si de asigura un trafic fluent de marfuri catre UK. In cazul unui Brexit fara acord formalitatile vamale vor fi necesare pentru tarile terte. In plus, controalele si inspectiile mai intense ale pasapoartelor de catre Autoritatea Olandeza pentru Siguranta Produselor Alimentare ar putea genera timpi de asteptare in terminal.
Dintre cele aproximativ 54 de milioane de tone de marfuri care se tranzactioneaza anual intre UK si Olanda, aproximativ 40 de milioane de tone trec prin portul Rotterdam, in special cu feribotul.

Articole similare

Ad