Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pregatit pentru inca un nou an foarte bun in Romania

Cu grupul motopropulsor innoit si multiple aplicatii si variante noi, Iveco Daily s-a clasat al treilea in competitia Van of the Year 2017, in urma Volkswagen Crafter si Citroën Jumpy, dupa ce acum doi ani noua generatie Daily a fost desemnata Vanul Anului 2015, fiind apreciata mai ales pentru echiparile si functionalitatile destinate profesionistilor in distributie – clientii pot folosi cele mai noi versiuni de tablete sau smartphone-uri pentru a comanda bascularea benei, a vedea in spatele vehiculului imaginile captate de o camera de luat vederi, a-si evalua stilul de conducere sau, in viitorul apropiat, pentru a folosi solutii telematice la costuri foarte mici.
 

Noul Daily are prima transmisie automata cu opt trepte de pe segmentul sau, Hi-Matic, pentru un nivel inalt de confort si siguranta, schimbatorul de viteze multifunctional ergonomic permitandu-i soferului sa se concentreze mai bine asupra conditiilor de trafic. Un alt avantaj oferit de aceasta cutie de viteze este reprezentat de costurile de intretinere si reparatii cu pana la 10% mai mici comparativ cu una manuala, datorita fiabilitatii si durabilitatii mai mari si faptului ca protejeaza motorul, reducand si in cazul lui necesitatea interventiilor. Iar datorita strategiei de schimbare auto adaptiva Daily Hi-Matic cupleaza lin treapta optima in mai putin de 200 de milisecunde si, avand cea mai vasta gama de viteze, motorul va fi mereu in treapta optima. Si noul sistem inteligent EcoSwitch PRO recunoaste daca autovehiculul este sau nu incarcat si reduce in consecinta cuplul si consumul de carburant, fara a compromite productivitatea.
Noul Daily Hi-Matic propune o greutate totala record, de 7,2 t, si este oferit cu numeroase tipuri de motoare, de 2,3 si 3 l, de 116-205 CP, cu un cuplu cuprins intre 320 si 470 Nm.

Un pas inainte in conectivitate
Noul Iveco Daily este primul vehicul comercial usor care transforma conectivitatea la bord intr-un instrument cu adevarat profesional cu ajutorul aplicatiei Daily Business Up™, ce presupune cateva solutii noi de conectivitate si anticipeaza trei dezvoltari ulterioare ce demonstreaza potentialul conceptului de platforma deschisa a Business Up: o functie de afisare a imaginii de pe camera din spate pe telefonul smart sau tableta soferului, un instrument electronic hands-free pentru a deschide vehiculul cu ajutorul unui ceas inteligent si o telecomanda a basculantei dintr-o tableta.
Business Up are rolul unui asistent al soferului care ofera sugestii in timp real pentru a reduce consumul de carburant prin sistemul de Evaluare a Stilului de Condus, lucreaza la optimizarea rutelor cu aplicatia Sygic Professinal Navigation si ofera acces rapid si usor la informatiile despre vehicul prin manualul de utilizare interactiv. Iar la nevoie ofera o legatura directa cu serviciul de asistenta non stop de la Iveco, disponibil 24/7, si poate contacta retele specializate de service Iveco.
Noul Business Up ofera si o interfata high-end infotainment la functiile media si ale telefoanelor inteligente si prin Phone Management soferul poate folosi toate functiile telefonului, de la primirea apelurilor la formarea numerelor din agenda sau a celor apelate recent pana la accesarea si gestionarea listelor favorite, a mesajelor text si a calendarului.
Noua aplicatie Iveco este si un telefon inteligent care face managementul flotei mai usor prin simplificarea programarilor, a dispecerizarii si a urmaririi vehiculelor si marfii cu Sygic Fleetwork, care include instrumente precum Extended Dashboard, Vehicle Card (accesibil on – si off-line, ce ofera, printr-o simpla apasare a ecranului, toate informatiile despre acesta: codul de identificare, kilometrajul total, numarul de ore de functionare a motorului si nivelul de carburant) si Maintenance Plan Schedule. Iar sectiunea Managementul Eficient al Vehiculului din cadrul acestei aplicatii permite tinerea usoara a evidentei programarilor in service si trimite alerte referitoare la planul de intretinere, ajutand la pastrarea vehiculului in stare buna de functionare.
Daily Business Up este o platforma deschisa care evolueaza continuu, noi aplicatii urmand sa fie dezvoltate pentru a continua sa ajute clientii sa-si imbunatateasca si mai mult productivitatea si eficienta.
Datorita noului tip de conectivitate utilizatorii nu au nevoie de echipamente suplimentare, ci doar de smartphone sau tableta. Dupa descarcarea noului Daily Business Up™, aceasta va stabili automat o conexiune Bluetooth cu autovehiculul, prin intermediul radioului DAB.

Oriunde! Cu Daily 4×4
Noul Daily vine si cu o versiune 4×4 care isi poate desfasura activitatea in zonele cu cel mai dificil acces, avand o capacitate nelimitata de urcare a rampelor de 45O, caracteristici off-road deosebite, unghiuri de trecere mari din fata si din spate, cadru sasiu specific off-road, bara de protectie fata din otel din trei piese si motor durabil de 3 l.
Vehiculul este echipat cu transmisie cu 24 de trepte (sase trepte cu patru game de viteze inferioare) si are trei blocari ale diferentialului si caroserie robusta, ranforsata, prevazuta cu toate elementele de confort ale unui vehicul on-road: scaune noi pentru sofer, confortabile, cu tetiere din spuma textila, numeroase compartimente de depozitare, sistem eficient de control al climatizarii manual si automat s.a.
Datorita ofertei bogate de prize de putere, Daily 4×4 permite instalarea unei game mari de caroserii, dar si a unor troliuri si pluguri de zapada. Vehiculul poate avea masa totala maxima autorizata de 3,5 si 5,5 t, cu motor de 180 CP.

O versiune electrica mult optimizata
Noul Daily este disponibil si in versiune 100% electrica, avand zero emisii si consum redus de energie datorita sistemului eficient al bateriei si dispozitivelor electrice auxiliare. Acesta functioneaza silentios si contribuie la reducerea poluarii fonice, deci poate efectua transporturi si pe timp de noapte in zonele urbane. Autonomia sa este de pana la 280 km, bateria este 100% reciclabila si are durata de viata cu 20% mai mare si mod de incarcare rapida redus la doua ore, iar performanta ei este foarte buna indiferent de conditiile meteo. Masa totala a Daily electric este de pana la 5,6 t si volumul util poate atinge 19,6 m3, iar capacitatea portanta este cu 100 kg mai mare datorita noii tehnologii a bateriilor.

Articole similare