Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Premieră EQT Concept. Modelul care anticipează noua Clasa T

Mercedes-Benz Vans își extinde portofoliul dedicat familiilor și clienților pasionați de sport și alte activități în timpul liber și prezintă, în premieră, EQT Concept, un vehicul comercial ușor de mici dimensiuni.  

Cu EQT Concept, Mercedes-Benz Vans oferă o perspectivă reală a primului autovehicul premium din segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni destinate familiilor și clienților cu un stil de viață activ: Clasa T și versiunea sa 100% electrică, arată compania într-un comunicat de presă. Momentan un concept, vehiculul are spațiu pentru șapte persoane și un compartiment pentru bagaje generos, cu un design tipic Mercedes-Benz, o abordare high-class, confort, funcționalitate, conectivitate și siguranță.

Partea frontală este de culoare neagră cu faruri LED și înglobează un model format din stele. Aceste elemente au diferite dimensiuni, cu un efect 3D, și sunt prezente pe întreg autovehiculul, de la partea frontală, la roțile de 21 inch din aliaj ușor până la plafonul panoramic. De asemenea, o bandă luminoasă conectează atât partea inferioară a spoiler-ului față cât și stopurile LED. Culoarea autovehiculului de un negru strălucitor oferă un contrast fascinant, rezultând astfel un aspect cu un grad înalt de calitate. Interiorul EQT Concept este la fel de stilizat și de emoțional precum exteriorul – caracterizat de un contrast elegant alb-negru. Scaunele sunt tapițate cu piele Nappa alba, iar aplicațiile împletite din piele din mijlocul scaunelor conțin piele reciclată. Instrumentarul este unul atractiv, partea superioară fiind similară unei aripi și având un aspect granular, acesta îmbinându-se în mod dinamic cu panoul de bord. Deasupra acestuia este amplasat un compartiment semi-închis, pentru documente sau obiecte importante.

Cu MBUX (Mercedes-Benz User Experience), Mercedes-Benz introduce conceptul inovator de operare și afișaj în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni. Sistemul poate fi operat ușor folosind display-ul central cu funcții touch, butoanele touch control de pe volan sau prin operare vocală, rostind „Hey Mercedes”. Capacitatea sistemului de a învăța datorită inteligenței artificiale este cu adevărat unică. De exemplu, MBUX poate anticipa următoarea acțiune a șoferului, folosind funcțiile predictive: dacă cineva apelează aceeași persoană vinerea în drum spre casă, sistemul va sugera numărul de telefon al persoanei respective în această zi a săptămânii. Printre funcțiile importante ale MBUX și ale aplicației Mercedes me connect se numără și informațiile live din trafic și actualizările over-the-air. EQT Concept prefigurează noua Clasa T, care va fi lansată pe piață în anul 2022 și va completa portofoliul autovehiculelor comerciale ușoare de mici dimensiuni, alături de modelul comercial Citan, care va avea premiera în acest an și va include și o variantă 100% electrică.

Articole similare

Ad