Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

Premiile de inovatie rasplatesc grija pentru ecologie si eficienta

Cu ocazia celei de a 15 a editii a Solutrans, desfasurate la Lyon la final de noiembrie, s-au acordat, ca de fiecare data, si premiile pentru inovatie la categoriile Carosieri si Producatori de echipamente pentru semiremorci. Castigatori, dintre cei peste 50 de candidati Inscrisi si 22 ramasi pe lista scurta, au fost Lamberet si Kerstner.

Lamberet a obtinut „aurul“ la categoria producatori de caroseri pentru oferta de conectivitate Multiplex integrata in sasiul Frigoline si bazata pe exploatarea unui Can Bus, o premiera pe acest segment, care permite controlul si securizarea ansamblului functiilor unui sasiu de distributie: gestiunea pornirii si opriri motorului si interactiunile cu agregatul frigorific, liftul, usile si functiile caroseriei. Aceasta solutie integreaza o aplicatie Smartphone si permite stabilirea comunicatiei bidirectionale cu sistemele telematice. Multiplex face sa comunice in retea ansamblul echipamentelor electrice, indiferent de originea lor, pentru a permite interactiunea dintre ele.
Pe locul al doilea s-a clasat Lecapitaine, cu noua structura autoportanta RigidLink pentru utilitare usoare, care permite ca sarcina utila sa depaseasca 1 t (pe un Iveco Daily 35S cu volum util de 12 m3), pentru a optimiza livrarile. Noul sistem de asamblare brevetat de compania franceza permite legatura directa intre sasiu si caroseria frigorifica si se compune din doua tuburi din aluminiu ce ridica suprastructura si din distantiere care fac mai rigida conexiunea dintre cele doua.

Articole similare

Ad
Ad