Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

prezentare Karsan

Karsan propune pietei europene trei vehicule din gama proprie: autobuzul urban de 8 m lungime Karsan Atak, cu podea coborata si rampa pentru accesul fotoliilor rulante, autocarul Star, de asemenea, de 8 m, amandoua propulsate de motoare Euro 6, si mini-autobuzul Jest, de 6 m lungime. Acesta din urma este conceput tot pentru transportul urban, fiind o solutie speciala pentru traseele de noapte sau pentru perioadele din zi mai putin aglomerate. Lansat pe piata in 2014, Jest s-a vandut deja in peste 1.500 de exemplare.
Jest este propulsat de FPT F1A, cu patru cilindri in linie, care dezvolta 126 CP si are cuplul motor maxim de 320 Nm.
 

Pana in octombrie 2015, Jest poate fi comercializat pe piata europeana respectand norma de poluare Euro 5+, fara AdBlue. Cutia de viteze este manuala, cu 6+1 trepte, iar suspensia mecanica este independenta atat pe axa fata, cat si pe spate, pentru un plus de confort. Autobuzul dispune de un pachet generos de dotari optionale, ce include ESP, inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri cu tenta de culoare, sistem de aer conditionat, conexiune Wi-fi sau jante de aluminiu.
Karsan Atak are o capacitate de maximum 58 de pasageri, in functie de configuratia interioara. Autobuzul este propulsat de un motor Fiat Power Train de 4,5 litri, in varianta de 186 CP, avand cuplul motor maxim de 750 Nm, iar pentru transmisie se poate alege dintre ZF manuala si Allison automata. Retarderul este optional. Suspensia este integral pneumatica si independenta pe axa fata. Dintre dotarile standard amintim sistemele ABS, ASR

Articole similare