Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

prezentare Karsan

Karsan propune pietei europene trei vehicule din gama proprie: autobuzul urban de 8 m lungime Karsan Atak, cu podea coborata si rampa pentru accesul fotoliilor rulante, autocarul Star, de asemenea de 8 m, si mini-autobuzul Jest, de 6 m lungime, toate cele trei modelele propulsate de motoare Euro 6. Acesta din urma este conceput tot pentru transportul urban, fiind o solutie speciala pentru traseele de noapte sau pentru perioadele din zi mai putin aglomerate. Lansat pe piata in 2014, Jest s-a vandut deja in peste 1.500 de exemplare.
 

Jest este propulsat de FPT F1C, cu patru cilindri in linie, care dezvolta 126 CP si are cuplul motor maxim 320 Nm. Cutia de viteze este manuala, cu 6+1 trepte, iar suspensia mecanica este independenta atat pe axa fata, cat si pe spate, pentru un plus de confort. Autobuzul dispune de un pachet generos de dotari optionale, ce include ESP, inchidere centralizata cu telecomanda, geamuri cu tenta de culoare, sistem de aer conditionat, conexiune Wi-Fi sau jante de aluminiu.
La sfarsitul lui 2015, producatorul turc a prezentat minibuzul Jest electric, in varianta de prototip, care va intra in productia de serie in 2017. Desi se afla in al doilea an de la lansare, nu mai putin de 3.000 de unitati Jest au fost livrate pana in prezent, in Turcia si pe celelalte piete de export deopotriva.
Karsan Atak are o capacitate de maximum 58 de pasageri, in functie de configuratia interioara. Autobuzul este propulsat de un motor Fiat Power Train de 4,5 litri, in varianta de 186 CP, avand cuplul motor maxim de 750 Nm, iar pentru transmisie se poate alege dintre ZF manuala sau Allison automata. Retarderul este optional. Suspensia este integral pneumatica si independenta pe axa fata. Dintre dotarile standard amintim sistemele ABS, ASR si ESP, aerul conditionat, sistemul de ingenunchere, oglinzile retrovizoare incalzite sau parbrizul cu degivrare. La alegere, se pot monta un agregat de aer de capacitate mai mare, pre-incalzitor, oglinzi cu reglare electrica, camere de luat vederi la interior sau pentru mersul cu spatele etc.
Autocarul Star poate transporta pana la 31 de pasageri si are o capacitate a calelor de bagaje de 4,25 m3. Trenul de rulare este acelasi ca in cazul modelului Atak, in plus fiind inclus sistemul cruise-control in echiparea de baza. Paleta de dotari optionale este foarte generoasa (ESP, conexiune Wi-Fi, monitor LCD, sistem multi-media etc.), iar volumul in calele de bagaje este de 4,25 m3.
Atak si Star pot fi produse, la cerere, cu o structura din otel inoxidabil. Atak a fost vandut deja in 400 de exemplare, atat in Turcia, cat si in Ungaria, Germania si Azerbaidjan, iar la sfarsitul anului trecut au fost castigate doua licitatii si in Romania, la Braila si la Ramnicu-Valcea.

Articole similare