Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul serviciu postal privat din Romania

Firma de transport si logistica TCE a lansat prima retea privata de oficii postale din Romania. Aceasta va functiona sub numele de TCE Post Office, iar pana la sfarsitul acestui an 200 de oficii postale vor fi amplasate în tot atatea locatii din tara.
 
Serviciul este orientat în principal catre persoanele fizice si firmele mici si, potrivit reprezentantilor companiei, va aduce o reducere a tarifelor de expediere cu 40% fata de firmele de curierat, prin eliminarea curierului din ecuatia de transport. Astfel, clientul îsi va duce direct coletul sau scrisoarea la oricare din oficiile postale TCE. TCE Post Office ofera servicii postale nationale de tip trimitere postala simpla, recomandata si cu confirmare de primire, cu timp de tranzit de 3-5 zile lucratoare, si internationale, pentru 20 de tari din Europa, cu timp de tranzit de 5-7 zile lucratoare. De asemenea, servicii de curierat national, cu livrare în 24 de ore pe întreg teritoriul tarii, si international, în 20 de tari din Europa, cu timp de livrare de 2-3 zile lucratoare.
 

În acest moment, exista 52 de oficii postale, din care 46 operate direct si sase externalizate tertilor în Bucuresti, Ploiesti si Constanta, iar compania are în plan deschiderea a 2.000 de astfel de oficii în întreaga tara în urmatorii cinci ani.
Pentru deschiderea unei astfel de unitati sunt necesari  700-800 de euro, infrastructura operationala existand deja. Investitia pentru aceasta activitate a constat în principal în dezvoltarea unei platforme IT, care a fost realizata in-house si a costat aproximativ 100.000 de euro. Reprezentantii companiei se asteapta ca activitatea sa genereze 4-5 sute de mii de euro pana la sfarsitul acestui an.
„În prezent, serviciile de curierat rapid sunt scumpe, tarifele fiind mai mici doar în cazul volumelor mari de expedieri. Prin reducerea costurilor de livrare door-to-door, noile preturi vor fi mult mai bune pentru clienti, în comparatie cu ce ofera piata în acest moment“, a declarat Sorin Sofian, directorul executiv TCE Holding. Oficiile postale vor fi deschise în supermarketuri, librarii, benzinarii si centre de distributie a presei. TCE se pregateste astfel din timp de liberalizarea pietei pe acest segment, prevazuta de Uniunea Europeana pentru tara noastra pentru 2013.
Potrivit directorului executiv al TCE, la nivelul grupului, primul trimestru din acest an a fost unul bun, neinfluentat de criza economica. El a mai declarat ca anul acesta afacerile se vor mentine la acelasi nivel ca în 2009 doar în cel mai rau caz, fiind mai încrezator într-o crestere cu 10% comparativ cu anul trecut. „Ne-am propus sa încheiem acest an cu afaceri pe plus. Estimam o crestere între 0 si 10% fata de 2009, la 20-22 milioane de euro“, a mai spus Sorin Sofian.
La începutul lunii iunie, TCE Logistica a intrat în insolventa, administratorul judiciar fiind Casa de Insolventa Transilvania.  Potrivit reprezentantilor companiei, intrarea în reorganizare judiciara este o consecinta directa a crizei economice din Romania, situatie care a afectat puternic compania în 2009. „Anul trecut a fost extrem de dificil pentru toata piata. Strategia noastra de a optimiza business-ul a însemnat reducere de personal si o serie de masuri de scadere a costurilor pe toate planurile, iar rezultatele au fost importante: am reusit sa stabilizam compania în ultimele luni din 2009. Însa continuam sa resimtim puternic efectele crizei, din cauza datoriilor acumulate pe parcursul anului trecut“, a declarat Sorin Sofian.
TCE a încheiat 2009 cu o cifra de afaceri de 19,5 milioane de euro, dar cu rezultate financiare negative. În 2009, rezultatul operational (EBITDA) a fost de minus 350.000 de euro. Printre masurile luate de companie anul trecut în vederea atenuarii consecintelor crizei economice au fost renuntarea la 655 de angajati si 270 de masini si reducerea fondului de salarii cu 37%, dar si reducerea cu 40% a cheltuielilor cu subcontractorii.

Articole similare