Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Primul titlul la Dakar pentru Sotnikov și un podium ocupat integral de Kamaz

Raliul Dakar 2021 s-a încheiat cu etapa a 12-a, de la Yanbu la Jeddah, de 452 km, în care Martin Macik (IVECO) a obținut a treia sa victorie din acest an, fără ca asta să-l ajute însă să urce pe podium în clasamentul general, deoarece diferențele față de următorii clasați au fost infime: 4″ față de Dmitry Sotnikov (Kamaz), 1’00” față de Anton Shibalov (Kamaz), 4’28” față de Aliaksei Vishneuski (MAZ) și 4’46” față de Airat Mardeev (Kamaz). Astfel, învingător la Dakar 2021, pentru prima dată în cariera sa și pentru a 18-a oară pentru producătorul rus de camioane, este Sotnikov, care a condus încă de la prima etapă, fără ca poziția să-i pară vreodată amenințată până la final. Shibalov a fost al doilea (pentru a doua oară în carieră), la 41’38”, Mardeev al treilea, la 1H16’35”, iar Macik al patrulea, la 1H47’51”.

Imediat după startul etapei a 12-a, pe un platou cu nisip, au urmat dune cu nivel de dificultate doi și trei, adică un test serios pentru toți competitorii. A doua jumătate a traseului le-a permis navigatorilor să-și demonstreze abilitățile, din cauză că urmele de pe sol erau foarte greu de observat pe suprafețele cu pietre sau pietriș.

Kamaz a ocupat ultima dată primele trei locuri ale podiumului la ediția din 2015 și se mândrește cu faptul că și al patrulea echipaj a terminat raliului, Andrey Karginov fiind al șaptelea în clasamentul general.

Articole similare

Ad