Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Producatorii de aur cred ca pretul aurului va inregistra o usoara crestere in 2014

Dupa o performanta foarte slaba in 2012 si 2013, cand cotatia internationala a aurului s-a prabusit de la varful inregistrat in 2011 de 1900 de dolari americani pe uncie la aproape 1200 de dolari americani, producatorii de aur sunt destul de optimisti ca pretul metalului galben va inregistra un usor reviriment anul viitor. 47% dintre producatorii de aur se asteapta la o crestere a pretului in urmatoarele 12 luni, comparativ cu 88% in urma cu un an, potrivit raportului PwC Gold, silver and copper price report.
 

Metalul cu cea mai slaba evolutie in 2013 a fost argintul, pretul acestuia scazand cu 40%. Insa producatorii de argint sunt optimisti pentru 2014 si numai 9% anticipeaza o scadere in continuare a pretului anul viitor.
Pretul cuprului s-a redus de asemenea, de la 3,70 dolari americani per livra la inceputul anului, la aproximativ 3 dolari in prezent, insa doua treimi dintre respondenti (62%) se asteapta la o stabilizare a pretului anul viitor.
"In ciuda faptului ca anul 2013 a fost foarte dificil pentru companiile miniere, jucatorii din domeniu sunt optimisti ca sectorul isi va reveni. Pretul aurului, al argintului sau al cuprului nu va mai ajunge la niveluri record in viitorul apropiat, insa companiile se asteapta la o usoara crestere ale cotatiilor internationale in linie cu redresarea economiei globale", a declarat John Webster, Liderul Departamentului de Audit, PwC Romania.

Articole similare

Ad