Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productia anuala de baterii electrice a Mercedes-Benz din Kamenz va ajunge la 500.000 de unitati

Mercedes-Benz ofera deja cateva modele electrice din fiecare segment de piata unde este prezent, de la sisteme electrice de 48 V (EQ Boost) si hibrizi plug-in (EQ Power) la vehicule 100% electrice (EQ). Iar interesul companiei este ca procentul de vehicule pur electrice din portofoliul sau sa creasca astfel incat, pana la final de an, sa includa cinci modele 100% electrice si 20 de vehicule hibrid plug-in, in cativa ani sa fie in productia de serie peste 10 modele EQ 100% electrice, in mai putin de 20 de ani flota MB de autoturisme sa fie neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2, iar pana in 2030 vehiculele hidrid plug-in sau 100% electrice sa detina 50% din vanzarile sale de autoturisme.
De aceea productia locala de baterii este foarte importanta in strategia Mercedes-Benz si in acest sens a fost infiintata subsidiara Deutsche Accumotive GmbH & Co. KG, detinuta integral de MB AG, care produce, din 2012, baterii pentru trenul de rulare al vehiculelor sale electrice sau electrificate, in cele doua fabrici din Kamenz (Germania). 
Iar subsidiara Mercedes-Benz Accumotive, cu peste 10 ani de experienta, este centru de competenta in reteaua globala de producere de baterii a Mercedes-Benz Cars, care include noua fabrici in sapte locatii de pe trei continente. 
Principalul avantaj de a avea propriile fabrici de baterii este reprezentat de flexibilitate, capacitatile globale de productie fiind usor de schimbat intre centrele din intreaga lume.
Fabrica din Kamenz a realizat pana acum peste jumatate de milion de baterii cu tehnologie Li-Ion, iar in 2018 a fost extinsa cu o noua uzina, pentru Mercedes-Benz EQC, unde exista mai multe linii de circa 170 m lungime fiecare, cu peste 30 de statii si un mare numar de pasi de productie, data fiind complexitatea bateriilor fabricate aici (sistemul de baterii consta din 384 de celule si din multe alte componente).
In curand productia anuala de aici va ajunge la 500.000 de unitati, iar numarul va creste pe viitor. 

Articole similare

Ad