Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producția auto din China a scăzut în martie cu 9,1% și importul de materie primă din UE cu 7%

Un studiu realizat de Upply arată că politica „Zero Covid“ din China și războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea accelera reconfigurarea supply chain-ului global centrat pe China. Actuala carantină din Shanghai contrastează cu relaxarea restricțiilor din multe țări care sunt parteneri comerciali ai Chinei, astfel că lanțul de aprovizionare global, care începuse să-și revină, cunoaște din nou perturbări.

Capacitățile de producție din China au fost limitate mult de măsurile impuse în marile hub-uri economice Shenzhen și Shanghai, unde producția este fie suspendată, fie desfășurată după un model în care lucrătorii locuiesc și muncesc în același loc. Dar de la sfârșitul lui martie până la jumătatea lui aprilie doar aproximativ 1/8 dintre fabricile din Shanghai au putut funcționa folosind acest model, deci producția este foarte limitată. În consecință, indicele chinez al achizițiilor în aprilie 2022 a scăzut la 47,4, cel mai jos punct din februarie 2020, așa cum menționează Biroul Național de Statistică al Chinei.

Sectorul auto se numără printre cele mai afectate, având în vedere faptul că Shanghai este hub-ul de producție auto al Chinei. Potrivit Asociației Chineze a Producătorilor de Automobile, numărul vehiculelor produse a scăzut cu 9,1% în martie, iar producătorii de automobile și producătorii intermediari de bunuri precum Tesla, Volkswagen, SAIC și Bosch au suspendat producția pentru cea mai mare parte a lui aprilie.

China nu este doar cel mai mare exportator, ci și cel mai mare importator de bunuri intermediare la nivel mondial, iar ca rezultat al perturbării activităților de producție s-a contractat și cererea de materii prime și bunuri intermediare. Acest lucru ar putea reduce exporturile principalilor furnizori de bunuri intermediare pentru China, cum ar fi UE pentru bunurile intermediare pentru autovehicule. În martie, importurile chineze din UE în sectorul autovehiculelor au scăzut cu 7%.

Articole similare

Ad