Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Proiect Renault Trucks de reducere a consumului pentru gama de distributie

In parteneriat cu Valeo, Lamberet, Michelin, BeNomad, INSA de la Lyon (LamCoS), IFSTTAR (LICIT), Renault Trucks a initiat si proiectul EDIT (Efficient Distribution Truck), care poarta eticheta grupului de competitivitate LUTB si primeste sprijin financiar prin fondul FUI Régions.
Obiectivul proiectului este de a concepe si a dezvolta un autovehicul demonstrativ destinat transportului frigorific, la care consumul sa fie redus cu 13 % raportat la autovehiculul de distributie Euro 6, luat ca referinta.
 

Prototipul utilizat, un Renault Trucks D Wide Euro 6, va trebui sa utilizeze tehnologii care se vor comercializa in perspectiva incepand cu 2020 si la care fiecare partener participa cu know-how-ul sau in aerodinamica, recuperarea energiei la franare (care va antrena componentele auxiliare) si un sistem de mentinere a unei viteze care va anticipa schimbarea culorilor semaforului gratie conectarii la reteaua de semafoare, astfel incat consumul sa fie minim. Sistemul ii va dicta soferului itinerarul cel mai economic pentru camionul sau. Prototipul va testa noile pneuri cu un coeficient redus de rezistenta la rulare. Incheierea proiectului EDIT si livrarea autovehiculului sunt prevazute pentru 2018.

Articole similare

Ad