Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Proteste locale împotriva noului traseu feroviar din nordul Brenner-ului

Imediat ce a fost stabilit şi anunţat traseul pentru noua linie de cale ferată către Brenner, în valea Inn și în zona Rosenheim, reprezentanții regiunii au anunțat proteste. Aceştia solicită îmbunătățiri ale traseului, dar mai ales introducerea unui număr mai mare de tuneluri subterane, chiar dacă proiectul anunţat de Deutsche Bahn și Căile Ferate Federale Austriece (ÖBB) are o cotă de tunel de 60%, fiind cea mai complexă dintre cele patru variante propuse. „În realitate, este ruta cea mai lungă, mai scumpă și mai complexă din punct de vedere tehnic”, au spus aceştia.

Grupurile de cetăţeni au anunțat însă un val de proteste în Valea Inn, între Ostermünchen şi Oberaudorf, în 24 aprilie, „acompaniate“ de semnale acustice date de oale, fluiere și clopote.

Administratorul districtului Rosenheim, Otto Lederer, a declarat că alegerea a fost corectă, deoarece are cea mai scăzută utilizare a terenului. Cu toate acestea, nu înţelege de ce noua linie va traversa la suprafaţă facilități de infrastructură, cum ar fi autostrăzile federale sau căile ferate.

Articole similare

Ad