Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Radu Dinescu, Secretarul General UNTRR, a fost ales Presedinte al Consiliului de Transport Marfuri (CTM) si Vicepresedinte IRU

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) anunta alegerea lui Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, ca Presedinte al Consiliului de Transport Marfuri (CTM) si Vicepresedinte in cadrul Uniunii Internationale a Transporturilor Rutiere (IRU), pentru perioada 1 ianuarie 2016 – 31 decembrie 2017. Alaturi de acesta au mai fost alese Huda Qasim, in functia de Vicepresedinte, de la The Royal Automobile Club din Iordania (RACJ), si Bozidara Svetek, de la Asociatia Transporturilor Rutiere din Slovenia (GIZ Intertransport). „Sunt onorat de aceasta functie si vreau sa multumesc colegilor de la celelalte asociatii IRU care m-au sustinut pentru alegerea ca Presedinte al Consiliului de Transport Marfuri (CTM).
 

In perioada urmatoare ne asteapta provocari serioase la nivel european prin revizuirea pachetului rutier cu un impact considerabil asupra viitorului industriei transporturilor rutiere in UE, datorita introducerii sau nu a unor noi reguli sau restrictii referitoare la accesul la piata de transport marfa si la profesia de transportator. Totodata, extinderea geografica a sistemului TIR in cât mai multe tari, cum ar fi Pakistan sau China, si introducerea celor mai noi tehnologii prin trecerea la eTIR reprezinta prioritati majore”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.
Consiliul de Transport Marfuri (CTM) este compus din toti membrii activi IRU implicati in transportul rutier de marfuri. CTM defineste obiectivele IRU privind transportul de marfuri, adopta si face cunoscuta pozitia IRU in cadrul industriei, in vederea promovarii si dezvoltarii transportului rutier de marfuri la nivel national si international.
In contextul actual, prioritatile IRU sunt facilitarea si siguranta transportului de marfa prin eliminarea barierelor si dificultatilor care impiedica dezvoltarea durabila si progresul industriei, precum si a masurilor discriminatorii adoptate impotriva transportului de marfa. Totodata, sunt promovate obiectivele economice, sociale si de mediu pentru dezvoltarea durabila a sectorului transporturilor rutiere de marfuri.

Articole similare

Ad
Ad