Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

RAR amendeaza service-urile si comerciantii auto

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, prin Departamentul Supraveghere Piata din cadrul RAR, a aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 42.100 de lei in urma celor 148 de controale efectuate in august la service-uri si comerciantii de piese si componente auto. Autoritatile au verificat autorizatiile de functionare, mentinerea conditiilor de autorizare, necesare la acordarea autorizatiei tehnice, dar si existenta certificarii sau omologarii pieselor de schimb si a materialelor folosite la reparatiile auto.
 

De asemenea, reprezentantii ministerului au mai verificat produsele si materialele de exploatare noi, din categoria celor care vizeaza siguranta circulatiei si protectia mediului, care pot fi introduse pe piata doar daca sunt omologate sau certificate, dar si inscriptionarile s etichetarile componentelor auto. Controalele au dus la aplicarea de avertismente si amenzi, dar si opriri de la comercializare si opriri de activitati.
De asemenea, in august s-au desfasurat actiuni de control tematice, in judetele Maramures si Mures, concentrate intr-o perioada de cinci zile. Au fost astfel verificati 76 de operatori economici si s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 47.100 de lei, pentru 42 dintre acestia luandu-se suplimentar masura opririi de la comercializare pentru diverse produse sau de suspendare a activitatii.

Articole similare