Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Returnarea partiala a accizei s-ar putea face in noua zile

Este bine de stiut ca operatorii care vor solicita returnarea accizei trebuie sa dispuna de arhiva/evidenta kilometrilor parcursi de toate vehiculele din flota, pentru o perioada de cinci ani, conform prevederilor legale. De asemenea, in hotararea de guvern va fi prinsa si perioada de timp in care sa se returneze banii. Termenul vehiculat este de noua zile din momentul depunerii documentelor.
Problema cuantumului din acciza care va fi rambursat nu a mai fost luat in discutie: „FORT nu si-a propus sa discute de 4 centi sau de alta suma.
 

Daca schema de returnare va functiona si va fi una simpla, guvernantii vor putea vedea care sunt plusurile pentru bugetul de stat si vor creste cuatumul de 4 centi. Vor putea atrage astfel consum din partea unor flote din afara Romaniei, pe de o parte, dar si sa si mentina consumul operatorilor autohtoni in tara. In acelasi timp, vor putea sa ii incurajeze si pe cei care nu alimenteaza din economia reala sa o faca. 4 centi in minus pentru transportatorul corect ii da mai multa tarie in negociere cu beneficiarii. Cei care alimenteaza la «negru» si care fac concurenta neloiala in piata nu pot sa cumpere cu mai putin decat o fac deja si, in plus, isi asuma riscuri. Asa ca ceva trebuie sa se intample pana la urma“, a mai precizat Hagiu.
Reprezentantii transportatorilor asteapta acum o noua convocare la MF, pentru a avansa cu discutiile. Deocamdata legiuitorii urmeaza sa clarifice anumite notiuni si termeni inainte de avansa cu metodologia de returnare.

Articole similare

Ad