Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad

Rezervoarele proprii reduc costurile cu combustibilul

Prezenta pe piata romaneasca de distributie de statii de incinta din 2004, firma clujeana Eurial a facut pasul si catre productia de rezervoare, totul din dorinta de a oferi clientilor solutii personalizate, adaptate business-urilor specifice. Compania isi doreste sa isi consolideze pozitia pe piata, printre obiectivele sale numarandu-se si extinderea in tarile vecine.
 

Eurial comercializeaza rezervoare de combustibil cu capacitate de la 1.000 l pana la 100.000 l. Cele mai uzuale, sub forma de skiduri de statii de incinta, sunt cele cu un volum de 5.000-20.000 l, alese in functie de capacitatea parcului auto. Exista solicitari chiar si pentru rezervoare de 40.000-50.000 l, in cazul transportatorilor cu parcuri de minimum 80 de camioane. Rezervoarele sunt dotate cu diferite pompe, de la cele simple cu contor mecanic la cele cu sisteme de gestiune pe card, care identifica soferul si cantitatea alimen-tata. Sunt si sisteme mai complexe, care arata numarul de kilometri, consumul s.a. In plus, exista si un sistem cu inel montat pe rezervor, pentru a controla alimentarea numai pentru masinile autorizate. In privinta alertelor in cazul fraudelor, exista sisteme de limitare care pot bloca alimentarea in functie de cum doreste clientul, zilnic, saptamanal sau lunar.
Printre clientii Eurial se numara atat furnizorii de combustibil, asa cum este Rompetrol, cat si furnizori mai mici, locali, precum Giro, Trans Avram, Trans Cindrelul sau Cento Trans. Pe langa transportatori, Eurial vizeaza si clienti din domeniul agriculturii, fiind si constructor de statii de distributie de combustibil. De altfel, proportia veniturilor obtinute e impartita aproape in mod egal intre transport, agricultura si retail.
„Companiile de transport prefera sa cumpere rezervoarele, insa noi le oferim si sub forma de inchiriere. De obicei, astfel de solicitari vin din partea firmelor de constructii, care au santiere mari, pe o durata chiar si de un an”, a declarat Mircea Marian, managing partner Eurial SRL.
Si, pentru ca pe piata transporturilor sunt cerinte specifice, Eurial s-a decis sa isi produca pe cont propriu rezervoarele pentru clientii sai, la inceput externalizat. „De un an avem si productie interna. Am pastrat relatiile cu furnizorii nostri, dar livram si din productia proprie. Pentru a fi rentabila productia, trebuie sa vindem 200-300 de statii pe an, ceea ce si facem. E un domeniu de interes, care va creste pe viitor. In plus, de anul trecut noi am intrat in calitate de constructor pe piata benzinariilor publice si avem nevoie de rezervoare”, a mai spus Mircea Marian.

Service prompt, de calitate
Eurial si-a construit renumele pe piata romaneasca gratie serviciilor prompte de service. „Avem echipe in mai multe zone, fiind astfel prezenti in toata tara. Sunt tehnicieni care se ocupa de mentenanta rezervoarelor, dar si de partea de after sales. Pentru pompele de uz intern suntem solicitati pentru calibrare de regula de trei ori pe an, de obicei la schimbarea de anotimp, in timp ce pompele similare celor din statiile publice de alimentare cu combustibil se calibreaza o data pe an. Produsele comercializate de noi sunt foarte fiabile, avand parteneriate cu furnizori din Germania, Italia si Cehia”, a precizat reprezentantul Eurial.
Tot ca valoare adaugata, firma ofera si consultanta in ceea ce priveste amplasarea rezervoarelor in functie de reglementarile nationale. Eurial pune la dispozitia clientului toata documentatia legata de rezervor, necesara obtinerii avizului de mediu.
Compania incearca sa isi consolideze pozitia pe piata concurentiala a furnizorilor de rezervoare de combustibili din Romania, dar si din tarile vecine, in care vrea sa se extinda atat ca distribuitor direct, cat si ca distribuitor catre alti vanzatori de combustibil.

Articole similare