Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

RINA a finalizat podul de la Genova

La 19 luni de la prabusirea tragica a podului Morandi, cunoscut oficial ca viaductul Polcevera, de la Genova, RINA, compania insarcinata sa gestioneze atat demolarea vechiului pod, cat si reconstructia lui, a anuntat ca se finalizeaza constructia principala pe masura ce ultima portiune este ridicata. Desi podul inca nu este deschis publicului, acesta este un pas important in proiect si a fost asteptat cu nerabdare de populatia de peste 580.000 de locuitori din Genova. Inginerii RINA au petrecut peste 150.000 de ore gestionand acest proiect si au fost responsabili de livrarea lui incadrandu-se in buget si in timp, in ciuda provocarilor Covid-19. Acesta a fost un proiect complex de infrastructura, echipa trebuind sa demoleze vechiul pod si sa il construiasca pe cel nou intr-un mediu urban. Lucrarile au fost realizate intr-o zona dens populata, unde se afla si mari companii industriale, precum Ansaldo Energia, o zona strabatuta de patru drumuri principale si o cale ferata, care reprezinta o legatura vitala cu portul Genova, la care se adauga retele de utilitati existente (gaz, apa etc.) si un rau.

Scara proiectului a fost uriasa cu peste 3.000 de documente tehnice si aproximativ 600 de audituri efectuate, cu verificarile si aprobarile privind aspectele tehnice, de calitate, de siguranta si de mediu ale planurilor de demolare si reconstructie a podului. Echipa RINA a efectuat, de asemenea, 2.000 de inspectii la fabricile care produc materialele si elementele structurale ale noului viaduct si a inspectat si verificat 15 instalatii de productie, inclusiv pe cele pentru tabla, metalurgie, beton, tije de armare din beton si laboratoarele care efectueaza testarea pe materiale. In plus, au avut loc peste 250 de planificari tehnice si de executie si 220 de sedinte de coordonare operationala, demonstrand angajamentul RINA de a gestiona proiectul pana la finalizare cat mai repede posibil, mentinand in acelasi timp cele mai inalte standarde.
 
Operatiunile au putut continua in timpul crizei Covid-19 datorita devotamentului tuturor companiilor implicate si coordonarii centralizate a proiectului. In calitate de Coordonator de Siguranta, RINA a pus la punct protocoalele necesare pentru a minimiza riscul de infectie cu noul virus. Acestea au inclus masurarea zilnica a temperaturii, implementarea de schimburi care sa permita distantarea sociala si monitorizarea respectarii acestor reguli.

Articole similare

Ad