Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

România a înregistrat o creștere de 60% în domeniul mobilității electrice, ajungând la 40.000 de vehicule electrice, față de anul trecut

LEKTRI.CO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din România, prezintă raportul de e-mobilitatepe primele 11 luni ale anului. Conform analizei, au fost înmatriculate peste 15.300 de vehicule nepoluante în acest interval, parcul auto electric atingând astfel, în luna noiembrie, pragul de 40.000 de vehicule electrice, ceea ce reprezintă o creștere de cca. 60% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor centralizate, doar în luna noiembrie au fost înmatriculate peste 1.300 de vehicule electrice, dintre care 67 LCV. Cele mai dorite modele de români sunt Hyundai Kona, cu un număr de 71 de unități, care se plasează pe locul al treilea și surclasează Tesla Model 3. Pe primele două trepte în clasament se regăsesc aceleași două modele consacrate, Dacia Spring și Tesla Model Y cu 569, respectiv 144 unități înmatriculate.

De asemenea, segmentul high-end, unde sunt centralizate modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes-Benz și Porsche, înregistrează 133 noi înmatriculări în luna noiembrie, cea mai populară marcă premium fiind Mercedes-Benz, cu 56 unități înmatriculate.

„2023 a fost un an foarte bun pentru mobilitatea electrică din România, iar acest lucru se poate observa și în cifre. Am încheiat 2022 cu 25.000 de vehicule electrice și anul acesta aproape am reușit să dublăm acest număr. Progresul semnificativ al României la acest capitol subliniază dorința crescută a românilor de a adopta tehnologia verde. Cu peste 1.300 de vehicule electrice înmatriculate doar în noiembrie, vedem o schimbare accelerată către viitorul durabil al transportului”, a declarat Claudiu Suma, CEO LEKTRICO.

Clasamentul general al autovehiculelor electrice din România este condus în continuare de Dacia Spring, cu un total de 16.263 de unități înmatriculate, urmată de Renault ZOE și Tesla Model Y, cu un număr de 2.325, respectiv 2.279 de autoturisme înregistrate. Potrivit analizei LEKTRI.CO, Renault ZOE ar putea ieși din Top 3 al celor mai vândute modele de autovehicule electrice în România în următoare perioadă, din cauza celor două modele, Tesla Model Y și Model 3, care sunt la mai puțin de 100 de unități de locul 2.

Articole similare

Ad