Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania, o punte intre Vest si Est

Dupa Bacau si Piatra-Neamt, revista Tranzit revine in Moldova cu o noua expo-conferinta la Iasi. Pe 11 si 12 iunie sapte camioane Iveco, MAN, Mercedes-Benz, Renault Trucks, Scania si Volvo si doua semiremorci Krone si Schmitz Cargobull vor trona in Piata Unirii din Iasi, restul partenerilor conferintei cu tema „Moldova – o punte intre Est si Vest” asteptandu-i pe transportatorii moldoveni in holul Hotelului Unirea, unde vor avea loc si lucrarile conferintei.

Discutiile vor viza oportunitatile de dezvoltare oferite de regiunea Moldovei, care are alocata cea mai mare parte a fondurilor europene din progamele de finantare 2014-2020 dintre toate regiunile tarii, piedicile impuse la nivel international de Belgia, Italia, Germania si Franta si de modul in care transportatorii romani trebuie sa-si regandeasca afacerile in 2016-2017, pentru ca din 2018 se vor schimba regulile transporturilor internationale, regulamentul cabotajului si legislatia muncii din Uniunea Europeana. Si, din pacate, nu in bine pentru firmele din Estul Europei.
 

Vom organiza un seminar special dedicat regulilor si exceptiilor prevazute in Regulamentul european 561 (AETR), astfel incat managerii de transport sa inteleaga mai bine cum isi pot organiza timpul de conducere si odihna al soferilor pentru a fi cat mai profitabili.
In afara problemelor generale de control in tara si in strainatate, vom aborda si teme specifice regiunii Moldovei: disponibilitatea autorizatiilor si CEMT-urilor pentru relatiile estice, controlul la frontiera estica, probleme de vama, cantar, trecere a frontierei, oportunitati de afaceri romano-moldovene, situatia in Rusia si Ucraina, oportunitatile de investitie in regiunea Iasiului atat in capacitati de productie, cat si in activitati de transport si logistica.
Programul incepe pe 11 iunie (joi), la orele 13:00, si se termina vineri, pe 12 iunie, la orele 13:00.

Cei care doresc mai multe amanunte despre aceasta conferinta sunt rugati sa ne contacteze la tel: 021 777 06 98-99, email: office@traficmedia.ro.
 

PROGRAM

11-12 iunie, Hotel Unirea
Zona de expo – Piata Unirii (monument istoric, chiar in centrul Iasiului).

Program:
11 iunie

12:00 Sosire invitati (check-in, vizita in zona de expozitie autovehicule/standuri sponsori)
13:00 Pranz
14:00 Cuvant de deschidere „Piata de transport din Moldova – intre Est si Vest” – Marilena Matei, director revista Tranzit
14:15 Cuvant de deschidere viceprimarul Iasiului, Mihai Chirica
14:25 Scania, un producator de camioane preferat de moldoveni
14:40 Siguranta alimentarilor cu combustibil de pe card, tot mai cautata de transportatori
– prezentare Cristian Covaci, Country Manager IDS
14:55 DEZBATERE: Ministerul de Finante ii ingenuncheaza pe transportatori impozitand diurna pentru soferi. Cum se face plata soferilor dupa 1 iunie 2015?
Provocarile transportului european 2015-2016: salariul minim pe Germania si Franta, impozitarea diurnei, amenda pentru petrecerea pauzei saptamanale normale in cabina camionului.

In panel: Marius Alban (Ministerul Transporturilor), Radu Dinescu (UNTRR), Decebal Popescu (Cartrans Preda), Augustin Hagiu (FORT) si Dumitru Blaga (APTE-AOTR).
16:30 Pauza de cafea/vizita la standurile sponsorilor/
17:30 Prezentare Bridgestone
17:45 Siguranta tranzactiilor de pe BursaTransport – Prezentare Mihai Stoica, BursaTransport
18:00 DEZBATERE: Furturile de marfa/camioane pe relatia Moldova, o problema tot mai des intalnita in ultimii ani
In panel: Ioana Csengeri (Euload), Mihai Stoica (BursaTransport), reprezentanti ai Politiei si ai unor firme de avocatura importante din Romania si Republica Moldova
19:00 Discutii la standurile sponsorilor/expo autovehicule
20:00 Cina si degustare de vinuri Podgoria Sarica Niculitel

Vineri, 12 iunie
09:00-10:00 Discutii la standurile sponsorilor/expo autovehicule
09:30 Concluziile primei zile si intrarea in subiectul celei de a doua zi de conferinta
10:00 DEZBATERE: Romania, o punte de legatura intre Est si Vest

– Autorizatiile de transport pentru relatiile estice (Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Kazakhstan)
– Trecerea frontierei (probleme de Vama, Politia de Frontiera, CNADNR)
– Recuperarea accizei la motorina
– Taxe de drum/rovinieta
In panel: Ion Coser (Consulatul Republicii Moldova la Iasi), Eduard Ungureanu (Directia Rutiera si Infrastructura din cadrul Ministerului Transporturilor), Grigore Bernavschi (AITA), Radu Dinescu (UNTRR), Dan Borsinschi (Directia Regionala Vamala Iasi), Cristian Iacob (APDP Moldova), Daniela Midvichi (GEFCO)
11:30 DEZBATERE: Cum sa folosim eficient exceptiile prevazute de AETR pentru a face un numar maxim de kilometri pe zi? Greselile cele mai frecvente facute de soferi in folosirea tahografului sau in gestionarea timpilor de conducere si odihna.
Interventiile la tahografe pentru depasirea timpilor de conducere, depistarea acestora la controale si urmarile tehnice ale acestor interventii neautorizate.

In panel: Reprezentanti ai Directiei Transport Rutier din cadrul Ministerului Transporturilor si ai ISCTR (Laurentiu Daniel Marin, inspector sef teritorial), Viorel Gherdan (Tachonan Service), Sandor Gabor si Zsolt Koncsag (IFPTR).
12:30 Modificarile la examinarile pentru atestarea soferilor profesionisti. Sunt utile cursurile? Trebuie examinarile sa se faca cu seriozitate si real sau este de preferat „cumpararea” in continuare a atestatelor?reprezentanti ARR, Sandor Gabor (IFPTR), reprezentanti ai asociatiilor profesionale.
13:00 Pranz /Discutii la standurile sponsorilor/expo autovehicule
14:00 Inchidere evenimentului

Parteneri

parteneri, Romania o punte intre Vest si Est

Articole similare

Ad