Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Romania pe primul loc in deficitul de incasare a TVA

In 2012 s-au pierdut 177 de miliarde EUR din veniturile din TVA din cauza nerespectarii legislatiei privind TVA sau a necolectarii TVA-ului, potrivit ultimelor date ale studiului privind deficitul de incasare a TVA, publicate de Comisia Europeana. Suma reprezinta 16% din veniturile totale din TVA preconizate ale celor 26 de state membre. Studiul privind deficitul de incasare a TVA prezinta date detaliate referitoare la diferenta dintre valoarea TVA datorat si suma efectiv colectata in 26 de state membre in 2012. El include, de asemenea, cifre actualizate pentru perioada 2009-2011, pentru a reflecta o imbunatatire a metodologiei utilizate.
 

Sunt prezentate si principalele tendinte ale deficitului de incasare a TVA, impreuna cu o analiza a impactului pe care climatul economic si deciziile de politica l-au avut asupra veniturilor din TVA.
Deficitul de incasare a TVA este diferenta dintre veniturile din TVA preconizate si veniturile din TVA efectiv colectate de catre autoritatile nationale. In timp ce neconformarea contribuie, cu siguranta, in mod semnificativ la acest deficit de venituri, deficitul de incasare a TVA-ului nu …

Articole similare