Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
Ad

Românii, pe locul al treilea în rândul străinilor care plătesc taxa de drum în Belgia, după polonezi şi olandezi

Viapass a publicat cifrele referitoare la colectarea taxei de drum în Belgia pentru 2021. Sumele încasate în total de cele trei regiuni – Flandra, Valonia şi Bruxelles – sunt în creștere cu 10,6%, deşi veniturile din taxa de drum special pentru Regiunea Bruxelles-Capitală rămân sub nivelul din 2019.

Taxa de drum în Belgia a generat venituri de 814,1 milioane de euro, în condiţiile în care traficul a crescut semnificativ după primăvara lui 2020, când s-a produs şi prima izolare determinată de pandemie.

Românii sunt pe locul al treilea în rândul străinilor care plătesc taxa de drum în Belgia, cu 6% din total, fiind devansaţi de polonezi (10,6%) şi olandezi (10,2%). Doar lituanienii mai plătesc o cotă însemnată, de 5%, restul ţărilor – inclusiv cele vest-europene, situându-se în jurul a 3,5% sau mai puţin. Această statistică evidenţiază clar volumul de activitate pe care transportatorii români îl au pe comunitate.

Sumele încasate din taxa de drum din Belgia au fost în creştere în Flandra (+11,5%, 529,8 milioane euro) şi în Valonia (+9%, 274,4 milioane euro), în timp ce în Bruxelles au scăzut cu două procente (9,9 milioane euro), confirmând o schimbare în comportamentul companiilor, deoarece, în ciuda indexărilor succesive, veniturile pe regiunea  Bruxelles scad din 2018. Pe de altă parte, este imposibil de cuantificat impactul relativ al transportului cu camioane, al utilizării mai intense a Portului Bruxelles ca hub multimodal sau al relocalizării anumitor activități economice.

Articole similare

Ad
Ad