Ad
AdAdvertisement
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad

Rusii ar putea ramane fara carnete TIR

IRU a informat presedintele rus Vladimir Putin despre obligatia legala pe care o are de a opri emiterea de carnete TIR catre transportatorii rusi, daca nu se fac progrese pentru a prelungi acordul de garantie si de a corecta procedurile TIR de la toate vamile aflate la intrarea in Rusia pana la 1 iulie 2014. Astfel, IRU ar putea invalida circa 70.000 de carnete TIR ale operatorilor rusi aflate in circulatie, care nu vor mai putea efectua transporturi in regim TIR in nicio tara operationala TIR, ceea ce va avea un impact negativ asupra comertului Rusiei.
 

„Situatia continua sa afecteze negativ atat operatorii de transport straini, cat si pe cei rusi…IRU ar dori sa faca apel inca o data, Excelenta Voastra, in acord cu legislatia internationala si in interesul economiei ruse, sa luati masurile necesare cu privire la Serviciul Vamal al Federatiei Ruse (FCS RF) pentru a asigura ca acordul TIR intre FCS RF si ASMAP este extins cel putin pana la terminarea procesului de licitatie curent, iar TIR este reinstalat complet la toate vamile de la intrarea in Federatia Rusa inainte de 1 iulie 2014“, a precizat presedintele IRU, Janusz Lacny, in scrisoarea adresata formulata presedintelui Vladimir Putin.
Decizia urmeaza unui appel similar facut de partile contractante ale Conventie TIR catre Federatia Rusa de saptamana trecuta de la Geneva.
Serviciul vamal al Federatiei Ruse a continuat sa extinda restrictiile TIR progresiv incepand cu 4 iulie 2013, in ciuda opozitiei comunitatii ruse de afaceri.

Articole similare

Ad