Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad
AdAdvertisement
Ad
Ad
Ad

S-a aprobat finantarea terminalul intermodal de la Oradea

A fost semnat contractul de finantare pentru realizarea terminalului intermodal de la Oradea, precizeaza Arena Constructiilor. Valoarea constructiei propriu-zise a terminalului este estimata la 10 milioane de euro, iar valoarea documentatiei tehnico-economice este de 1,42 milioane lei, fara TVA, din care contributia UE este de 1,2 milioane lei, fara TVA.
Proiectul de la Oradea este primul, din cele noua proiecte eligibile ale municipiilor din tara care au depus cereri de finantare pentru realizarea de terminale intermodale (Bucuresti, Timisoara, Oradea, Turda, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Bacau, Suceava), pentru care a fost incheiat contractul de finantare.
 

Proiectul vizeaza dezvoltarea unui centru intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier si feroviar in zona Garii CFR din Episcopia Bihor, zona in care se vor realiza trei linii de cai ferate cu platforme betonate de incarcare-descarcare a marfii, spatii de depozitare, locuri de parcare, cladiri administrative si o zona de servicii pentru agentii economici. Acest terminal urmeaza sa fie conectat printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul national DN1.
Romania va primi aproape 9,5 miliarde de euro prin intermediul Programului Operational pentru Infrastructura Mare al Romaniei (POIM) – perioada 2014-2020.
Studiul de fezabilitate si proiectul tehnic de executie aferente acestui proiect ar urma sa fie gata pana la sfarsitul acestui an. Apoi Primaria Oradea va depune proiectul pentru obtinerea finantarii necesare realizarii constructiei propriu-zise si va organiza procedura de licitatie.

Articole similare

Ad