Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a aprobat finantarea terminalul intermodal de la Oradea

Contractul de finantare pentru realizarea terminalului intermodal de la Oradea a fost semnat, valoarea constructiei propriu-zise fiind estimata la 10 milioane de euro. Valoarea documentatiei tehnico-economice este de 1,42 milioane de lei, fara TVA, din care contributia UE este de 1,2 milioane de lei, fara TVA.
Proiectul de la Oradea este primul, din cele noua proiecte eligibile ale municipiilor din tara care au depus cereri de finantare pentru realizarea de terminale intermodale (Bucuresti, Timisoara, Oradea, Turda, Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Bacau, Suceava), pentru care a fost incheiat contractul de finantare.
 

Proiectul vizeaza dezvoltarea unui centru intermodal cu facilitate de acces la transportul rutier si feroviar in zona Garii CFR din Episcopia Bihor, zona in care se vor realiza trei linii de cai ferate cu platforme betonate de incarcare-descarcare a marfii, spatii de depozitare, locuri de parcare, cladiri administrative si o zona de servicii pentru agentii economici. Acest terminal urmeaza sa fie conectat printr-un drum municipal la drumul european E60/drumul national DN1.

Articole similare

Ad
Ad