Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

S-a dat startul reangajarilor

Pe de-o parte, dezvoltatorii de parcuri logistice si industriale se plang de faptul ca piata romaneasca stagneaza, iar nivelul mic al chiriilor face neinteresanta investitia viitoare, preferand sa mearga in Bulgaria, Georgia sau alte tari din zona.
Pe de alta parte, productia si exporturile au mers atat de bine in ultima vreme, incat producatorii, retailerii si furnizorii de servicii logistice pentru acestia s-au confruntat cu volume in crestere de depozitare si transport incat au fost nevoiti sa se extinda chiar si pe timp de criza.

Interesant este ca, daca pe segmentul de transport, providerii de servicii logistice si retailerii au preferat sa externalizeze serviciul, preferand sa nu riste achizitionand autovehicule proprii intr-o perioada in care preturile sunt in crestere, pentru depozitare multi operatori au optat pentru construirea unor centre proprii. Motivatia a fost ca investitia proprie le creeaza avantajul proiectarii depozitului exact dupa nevoile fiecarui client si, in plus, dupa amortizarea investitiei, flexibilitatea in stabilirea tarifelor oferite clientilor este maxima.
Fiecare extindere de depozit sau inaugurare a unui nou centru presupune si o marire corespunzatoare a numarului de angajati. Aceasta vine oricum peste marirea numarului de schimburi de lucru ale celor care nu vor sa se extinda pe orizontala, ci pe verticala, prin cresterea eficientei pe metru patrat de depozit si prin folosirea 24 h/24 a echipamentelor de depozitare.
Astfel, multe firme au inceput acum sa recruteze personal nu numai in Romania, ci si in strainatate, spre bucuria companiilor de Human Resources din intreaga Europa.
La CeMAT, cel mai important targ de echipamente de depozitare si de intralogistica, care se tine o data la trei ani la Hanovra, in Germania, la editia din anul acesta va exista, in premiera, un pavilion dedicat numai personalului din intralogistica. Producatorii de echipamente si softuri pentru sectorul logisticii si transporturilor isi organizeaza standuri la care isi doresc sa poarte discutii cu specialisti in intralogistica de peste tot din Europa in vederea angajarii sau colaborarii profesionale.
De asemenea, anul acesta CeMAT organizeaza mai multe conferinte pe teme de instruire profesionala si dezvoltarea de proiecte in intralogistica, anticipand cresterea economica din Europa care va crea o multime de locuri de munca in domeniu.
De altfel, si companiile de inginerie mecanica si institutiile de cercetare-dezvoltare din Germania sunt foarte interesate sa atraga tineri din toata lumea la studii pe care apoi sa-i angajeze pe termen lung pentru a-si pastra intaietatea pe piata producatorilor de tehnologie si inginerie intralogistica, pozitie amenintata de China si India.
CeMAT va asigura luna viitoare o desfasurare masiva de forte pe segmentul stivuitoarelor hibrid si electrice, precum si a unor softuri ingenioase si solutii de automatizare a depozitelor, toate menite sa creasca productivitatea.
Cateva dintre noutatile pregatite de producatori la Hanovra puteti citi in paginile acestui numar.
Lectura placuta!

Articole similare

Ad
Ad