Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sameday extinde la nivel național rețeaua de lockere independente energetic

Sameday a ajuns la o rețea de 10 easyboxuri autonome energetic și anunță că se îndreaptă spre o livrare din ce în ce mai sustenabilă, cu țintă atingerea pragului 0 pentru emisiile de carbon pentru livrările la locker.

Lansate în urmă cu două luni, în București, easyboxurile verzi sunt acum prezente și în județele Cluj, Timiș, Constanța, Brașov și Sibiu, arată compania într-un comunicat remis Tranzit. Easyboxurile cu impact minim asupra mediului sunt dotate cu panouri solare fotovoltaice și  nu necesită branșament la rețeaua electrică. Acestea funcționează fără energie electrică clasică, iar bateria internă care stochează energia solară permite ca lockerele să fie utilizate și în zilele înnorate, furnizând energia necesară conectării automate la rețeaua Sameday. La fel ca întreaga rețea easybox, lockerele autonome sunt o expresie a inovației și digitalizării în curierat. Acestea sunt interconectate, monitorizate și administrate de la distanță printr-o soluție tehnologică adaptată. Astfel compania Sameday are, în permanență, acces la informațiile privind statusul ridicărilor, retururilor și al eliberării casetelor, ceea ce permite eficientizarea deplasărilor de încărcare și reducerea emisiilor de CO2.

„Fiind independente energetic, automatele easybox dotate cu panouri solare generează economii de energie electrică de aproximativ 500 kwh / lună, echivalentul consumului lunar a două gospodării medii sau a 85 de frigidere medii, clasa A+++.“, arată compania.

Planuri pentru un viitor verde 

Ca strategie pe termen lung, Sameday își propune ca serviciul de livrare OOH să devină un proiect cu zero emisii de carbon, prin transformarea tuturor easyboxurilor în lockere independente energetic, completate de livrarea cu mașini electrice. Astfel, eforturile companiei se concentrează atât spre protejarea mediului, cât și spre a inova și extinde serviciile pentru clienți.

În 2022, obiectivul Sameday este ca peste 10% dintre lockerele montate anul acesta, în România, să fie 100% verzi, urmând ca acest procent să crească gradual, anual. Lansat în 2018, serviciul easybox este soluția tehnologizată de livrare, care generează un impact redus asupra mediului prin eficientizarea trimiterilor. Consolidarea a peste 50 de colete într-un automat de livrare presupune un număr redus de deplasări atât din partea curierului, cât și din partea utilizatorului.

Conform studiilor companiei, poziționarea easyboxurilor în proximitatea centrelor rezidențiale, a spațiilor de birouri și a celor mai cunoscute lanțuri de supermarketuri reduc cu până la 50% emisiile de CO2 asociate livrărilor și ridicării coletelor, precum și traficul din orașe. Rata de adopție a serviciului a ajuns la peste 53% în București și la peste 32% în țară. În prezent, în România și Ungaria există peste 2.700 de unități, dar reprezentanții Sameday estimează că, până la finalul anului, numărul lor va crește la 4.500.

Articole similare

Ad